Første film fra Solskinnsgutta

Tøft start i Nordsjøen gjorde Biscaya skremmende, men det ble en drømmekrysning med hval og morild.

Publisert Sist oppdatert
DRØMMEN: Espen Myklebust opplever Biscaya under ideelle seilforhold.

– Det raget noe tvil blant gutta om hvorvidt vi skulle forsøke å krysse eller ikke, med to lavtrykk som bevegde seg inn fra vest. Med den barbariske Nordsjø ferskt i minne kviet vi oss litt, men med fungerende satellittelefon og en godt nervøs kaptein hjemme i Norge tok vi sjansen. Det viste seg å bli en fantastisk vurdering. Allerede et par timer utenfor Cork, klokken to på natten, kom de første delfinene på besøk. Med morild i vannet lyste de opp som raketter ved siden av båten. Igjennom de neste 48 timene ble delfiner et kjent syn, med grupper på både fem, ti, og femten delfiner hoppende rundt baugen. Hvor nærme spør du? Espen Myklebust tok på en! Dag tre så vi blåhval, en røver på gode 18-20 meter.

Drøyt siste døgnet fikk vi kjenne på litt vær med regn og 10-12 sekundmeter vind, men da hadde sydentemperaturen til gjengjeld begynt å melde sin ankomst så heller ikke det var så tøft som det hørtes ut som.

Alt i alt drøyt 550 nautiske mil med fantastiske seilforhold og uforglemmelige opplevelser, står det på båtens Facebookside. 

Gutta tok kursen over Nordsjøen til Skottland, gjennom Caledonien-kanalen og videre sydover. Kim Bye er filmutdannet, og skal dokumentere turen under veis. Her er første film fra turen. 

 

DRONE: Gutta fikk filmen båten med delfiner fra luften.
SOL: Navmet på båten skal byttes til «Solskinn», og det passet bra når Seilas var å tok en prat.
VÅTT: Det var mye som måtte tørkes etter et tøft møte med Nordsjøen i sommer.