Seilmagasinets helgeportrett

Klar for Clipper Race

Anne Elisabeth Serigstad skal seile de tre tøffeste etappene i Clipper Race, men gruet seg mer til å bli intervjuet av Seilmagasinet.

Publisert Sist oppdatert
IGANG: Anne Elisabeth Serigstad seiler på «Unicef» som ligger som fjerde båt mot Cape Town, og 7. over-all.

Om få dager setter Anne Elisabeth Serigstad kursen for Cape Town der hun skal gå om bord på en av båtene i Clipper Race. Hun skal seile de tre tøffeste etappene, og starter med klassikeren Cape Town–Fremantle, deretter rundt Australia og opp til Pinseøyene ved Australias østkyst, så videre til Filippinene for til slutt å mønstre av i Zhuhai i Kina. Hele turen er satt til å ta fire måneder. 

Serigstad har seilt før, men har lite erfaring fra havseilas, selv om hun var med i årets Skagen Race og ble minnet om at det selv i Skagerrak kan være tøffe forhold. Hvordan kan det da ikke bli når hun skal gjennom the «Roaring forties» og sydishavet til Australia, for ikke å snakke om Sør-Kina-havet som holdt på å knekke halve Volvo Ocean Race-flåten for noen år siden. 

Ingen chartertur

Det er ingen billigtur Anne Elisabeth Serigstad begir seg ut på. Fornøyelsen koster rundt 250 000 kroner og betyr at hun må sette et planlagt seilbåtkjøp på vent. Hun foretok en grundig avveining før en endelig beslutning ble tatt – fornuft i forhold til en opplevelse for livet – og hun landet på det siste.

Nå grugleder hun seg til avreise og er klar for avgang Cape Town 17. november. Hun skal være tilbake i Norge i slutten av mars, og da er det en erfaren 41-åring som noen blir heldige og får med seg til sommerens regattaer.

Her er Anne Elisabeth i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen. Hun hadde aldri vært intervjuet i pressen tidligere og gruet seg nesten mer til det enn til bølgene i Sørishavet.

LES: Det dyreste seilkurset

SØRISHAVET: Anne Elisabeth Serigstad mønstrer på Clipper Race i Cape Town, og skal seile de tøffeste etappene.