Nokia Oops Cup 2006 starter i Oslo neste uke
Nokia Oops Cup 2006 starter i Oslo neste uke

Nokia Oops Cup 2006 starter i Oslo neste uke

Onsdag 7. juni starter Nokia Oops Cup 2006 med fartsfest i Oslo. Knut Frostad vant for to år siden, ble nummer to ifjor og nå stgiller med ny båt for igjen å ta steget opp på toppen av pallen.

Publisert Sist oppdatert

Nokia Oops Cup består av baneseilaser, fartsdueller og kyst/havseilaser.

– Landskampen mellom de tre nordiske landene og tre trimaranseilere på verdenselitenivå er noe av det mest spennende vi har laget, sier Björn Swedin, prosjektleder for Nokia Oops Cup.

Med tre båter i startfeltet blir det en hard kamp båt mot båt og betydelig vanskeligere å dra i fra på sammenlagtlisten enn tidligere år.

En annen intressant nyhet i år er Duellen. I år skal båtene møtes en mot en i fartsdueller på 300 meter lange baner. Etter to raske runder går båtene i mål, og dette skjer rett foran Aker Brygge den 7. juni. De som finner veien ned til Aker Brygge kommer garantert til å få en spektakulær opplevelse.

– Vi skal ikke bare vinne landskampen, men også slå flere nye rekorder i år, sier Knut Frostad i forkant av at regattaen starter. I år seiler han Team Nokia Academy som er litt større og mye raskere enn den 60 fots trimaran han seilte i går.

Når båtene går i mål i Kiel i midten av august får vi svaret på hvem som har vunnet landskampen.