Americas Cup

Coutts er tilbake

Coutts er tilbake

Larry Ellison og hans BMW Oracle Racing team har sikret seg Russell Coutts som sjef og skipper for deres neste Americas Cup satsning. Konfliktene med hans tildigere sjef, Ernesto Bertarelli, står i kø for Coutts.

Russell Coutts ble i sin tid sparket fra Alinghi av Ernesto Bertarelli på grunn av uoverenstemmelser. Bertarelli sørget også for at Coutts ikke fikk delta i det 32. Americas Cup etter en regelendring like før Coutts ble sendt på dør.

STENGT UTE. Siden det 32. Americas Cup nå er over har Coutts igjen mulighet til å engasjere seg i det neste AC. Ellison var ikke sen om å få den meriterte seileren om bord på sitt prosjekt. Han sparket jo tross alt den forrige skipperen dagen etter at de var ute av utfordrer seriene tidligere i år.

Russell Coutts fremste jobb blir å sørge for at det neste Americas Cup kommer tilbake til Amerika. Coutts har vunnet AC tre ganger, og bør være rett mann på rett sted. Ellison er nemlig ikke kjent for å spare på en eneste krone når det gjelder seiling, så den nye skipperen får sikkert ganske store ressurser tilgjengelig.

DIKTATOR. Men en av de første utfordringene som Coutts må ta tak i er den pågående konflikten med hans gamle lag Alinghi. Golden Gate Yacht Club har som kjent stevnet Societe Nautique de Geneve fordi de godtok den spanske utfordreren.

De er også uenig i sveitsernes nye regeltillegg der de påberoper seg retten til å kaste ut enhver utfordrer uten grunn eller advarsel. Det er en regel som ikke lover godt for noen i AC.