Spennende OL-duell under Kielerwoche

Siste stikk til Cathrine Gjerpen

Ved å ta seg til medaljefinalen i Laser Radial i Kielerwoche og ta en 4. plass der, ble det til slutt Cathrine Gjerpen fra KNS som tok siste stikk mot OL-rivalinnen, Fredrikstad-seileren Elin Marie Samdal. Derved kan det ligge an til at Cathrine Gjerpen blir OL-innstilt og kanskje får den siste OL-billetten i seiling.

Cathrine Gjerpen har seilt over evne under Kielerwoche og det er så vidt SEILmagasinet erfarer første gang hun i dag var en av de 10 seilerne som bekler finaleplassene i en World Cup-regatta. 8. plass kom hun på etter de 10 innledende seilasene og gull-finalen. Og med 4. plass i dagens medal-race, rykket hun opp til 7. plass på den endelige resultatlisten.

Konkurrenten hennes, Elin Marie Samdal, fikk ikke seilt medal-race, men tok en 2. plass i dagens gullfinale, noe som bragte henne til en 14. plass sammenlagt.

SPENNENDE DUELL. Det har vært en spennende duell de to imellom. Gjerpen åpnet best, så slo Samdal tilbake med gode enkeltseilaser, hvoretter Cathrine Gjerpen etter hvert festet grepet mot slutten med bedre resultater enn Samdal.

Bak de to seilte også Anette Melsom Myhre fra Asker. Hun nådde ikke gullfinalen, men gjorde sine saker bra i sølvfinalen og lå i toppen der.

Sportssjef Espen Guttormsen, som skal fremlegge OL-innstillingen for Olympiatoppen etter Kielerwoche. står derfor mellom følgende muligheter og argumentasjon:

• Innstille Cathrine Gjerpen fordi hun var best av de norske seilerne under Kielerwoche.
  • Innstille Elin Marie Samdal fordi hun over tid har vært Norges klart beste og mest stabile i Laser Radial.

Ytterligere et moment Espen Guttormsen vil ha med seg i vurderingen er at det i Kina ventelig vil blåse lite, mens det i Kiel var nokså friske forhold. Det blir spennende å se hvem av de to han lander på.

MEDALJEFINALE 2. Også Jannicke Stålstrøm fra Horten kom med til dagens medaljefinale i brettklassen RS:X med en 8. plass, og hun dokumenterte derved at hun er et av Norges fremste seilerhåp i Kina om en drøy måned.

Mens det ble stang inn for de to norske jentene, ble det stang ut for Peer Moberg i Finnjolle, for med 11. plass var han så nær en medaljefinale som han kunne vært. Heller ikke Christopher Gundersen og Frode Bovim var langt unna i 49er; de kom på 12. plass.

Med 22. plass var ikke Norges OL-håp i Laser helt oppe i toppen, men noe av årsaken kan være at det blåste vel friskt for Ruth, som nå er i en fase hvor han skal ned i vekt for å være best mulig forberedt på de lett forholdene i Kina.

Bjørnar Erikstad innehar en 11. plass i 2,4 mR, og i denne klassen avsluttes regattauken uten medaljerace – alle i klassen er med til siste slutt.

BEST. Selv om OL-seilerne viser solid form før OL, er likevel den beste norske seileren under Kielerwoche ingen av dem, men derimot Europajolle-seileren Lars Myklebust Johansen, som ligger på 7. plass etter 8 seilaser.