Volvo Ocean Race 2008–2009

E3 and E4 leading as the fleet passed Cape of Good Hope.Leg 2 of the Volvo Ocean Race from Cape Town to Cochin, India.Ericsson Racing Team in Cape Town, South Africa.Volvo Ocean Race 2008-2009.Photo credit: Oskar Kihlborg/Ericsson Racing Team

ERICSSON NORDIC lekk – på vei mot Taiwan

I dag tidlig kom meldingen om at ERICSSON NORDIC har problemer. Båten har tatt inn vann i baugen og er på vei mot Taiwan.

Publisert Sist oppdatert

Mannskapet på ERICSSON NORDIC har oppdaget sprekker i baugen og har tatt inn vann gjennom disse, er meldingen fra ERICSSON RACING TEAM i dag tidlig.

Vanninntrengingen skal nå være stoppet, men skaden har gjort at båten må snu og gå til nødhavn på Taiwan.

– Alle om bord har det bra og situasjonen er stabil. Vi er også i konstant kontakt med regattakontoret, forteller Aksel Magdahl i pressemeldingen.

ERICSSON NORDIC ligger rundt 30 mil nord for Taiwan.

Dermed er det slutt for den fine andreplassen ERICSSON NORDIC hadde på etappen. Til slutt greide ikke båten lengere påkjenningene storm og over seks meter høye bølger gir på bankekryss.

Richard Brisius, teamsjef for Ericsson Racing Team, forteller i pressemeldingen at det er et stort tilbakesteg for laget, men nå gjelder det å jobbe på for å få ERCISSON NORDIC tilbake i racet.

Mens ERCISSON NORDIC nærmer seg nødhavn på Taiwan sitter båtbyggere og spesialister på flyet på vei til havaristen.