Har passert tusen

Dobbelt så mange målebrev – til nå

Dobbelt så mange målebrev – til nå

Til nå er det løst inn dobbelt så mange målebrev som på samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er egentlig veldig godt fornøyde, sier styremedlem i NOR Rating, Sverre Valeur.

– Til nå er det blitt løst inn 1142 målebrev. Ved månedsskiftet april/mai i fjor hadde vi 512. Det er over dobbelt så mange, det, sier han.

I 2012 var det LYS-brev det var snakk om, i år har seilerne skaffet seg sitt nye NOR Rating-tall – og rundt det har det vært mye nysgjerrighet og også mye diskusjon. Noen er blitt gledelig overrasket over et hyggeligere måltall enn forventet, mens andre har gått i kjeller’n og sett vinnersjansene svinne i et tall de ikke hadde drømt om.

FLERE JUSTERINGER. – Etter at vi begynte å offentliggjøre de første tallene, er det blitt mange justeringer. De ORC-baserte måltallene relaterer seg fullt og helt til reelle data, det er ikke som før da det var et visst skjønn inne i bildet. Var det for eksempel snakk om standard-oppsatte First-er av et slag, fikk alle det samme måltallet i LYS, selv om tallene på enkeltmål divergerte noe – kanskje på grunn av unøyaktigheter. Nå når det er summen av enkeltmålene som bestemmer måltallet, har dette fått ulikt utslag i måltall for ellers like båter. I stor grad har vi nå fått justert dette, og jeg har inntrykk av at «temperaturen» nå har sunket en hel del, sier Sverre Valeur, som i alle fall tolker det slik med bakgrunn i at antall henvendelser er blitt færre de siste ukene.

«Shit in, shit out», kan kanskje sies å være et gjeldende begrep i denne sammenhengen, og med mindre «shit» ser også flere ut til å bli fornøyde.

I RUTE. I løpet av hele 2012 ble de innløst i overkant av 1400 målebrev og med 1142  brev så langt, mener Valeur at de er kommet veldig godt i rute.

Den første store testen på hvordan de nye måltallene vil slå ut og vil fungere, kommer i de nærmeste dagene – under Helly Hansen Skagen Race.