Søk i arkivet

Nordisk juniormesterskap i OptimistSølv og bronse i Finland

Nora Edland seilte inn til sølv og Kornelia Juul Nyland til bronse i optimistklassen under NoM for juniorer i Finland.

– Jentelaget stod derfor for den beste norske prestasjonen i nordisk mesterskap på flere år, forteller Elin Tollevik Garvik i Norsk Optimistjolleklubb.

GLAD FOR SØLV. Mesterskapet ble arrangert i Kantvik, sørvest for Helsinki, 20.–26 juli, der seileforholdene var utfordrende med mange vindskift og varierende vind.

– Det var viktig å komme godt ut i starten for å ha en sjanse til å få gode plasseringer. Det var mange vindskift og trykkforskjeller underveis, og jeg traff bra på mange av dem, sier Nora Edland (13) fra Asker Seilforening.

Garvik forteller at Nora nesten kvalifiserte seg til EM i år, og at hun derfor satte ekstra stor pris på å få gode resultater i det nordiske mesterskapet.

– Det var veldig morsomt å ta sølv.  Det var sterk konkurranse og svært jevnt i toppen, sier Nora.

HELDIG OG FLINK. Kornelia Juul Nyland (14) fra Arendals Seilforening kom like bak, på bronseplass, og også hun var svært fornøyd med plasseringen. Til Elin Tollevik Garvik sier hun:

– I fjor ble jeg nummer 43, og jeg hadde et lite håp om å komme blant de ti beste i år. Bronse er langt bedre enn forventet.

Også hun forteller om krevende forhold.

– Jeg var nok både litt heldig og flink til å treffe på vindskiftene, sier Arendal-seileren.

Det var svært tett mellom de beste seilerne, og før siste seilas ledet Kornelia med seks poeng.

FERDIG I OPTIMIST. Garvik forteller at både Kornelia og Nora har sin siste sesong i Optimist. Kornelia satser videre i Europajolle, mens Nora står over siste år i Optimist til fordel for 29er, som hun skal seile sammen med den regjerende Optimist-mesteren i Norge, klubbvenninnen Pia Dahl Andersen.

Under mesterskapet i Finland stod jentene for en av de beste norske prestasjonene i nordisk på flere år. I tillegg til de to pallplassene kom Vilde Skirstad Pollen fra Bærum på 5. plass mens Mathilde Elise Lind fra Bergens Seilforening sikret en 11. plass. Jentene fikk også bronse i lagseilasen.

167 SEILERE. Henrik Håland fra Bærum Seilforening ble beste norske gutt på en 12. plass, mens Thomas Johan Frigstad fra Lillesand Seilforening var neste norske på 24. plass.

76 jenter og 91 gutter fra Norge, Finland, Sverige, Danmark, Estland, Latvia og Litauen deltok i optimistklassen. Det ble finsk seier både i jente- og gutteklassen.

LAGET: De norske jentene gjorde det svært bra, og tok også bronse i lagseilasen under nordisk juniormesterskap. Fv: Vilde Skirstad Pollen, Hanna Katle Fjon, Nora Edland, Kornelia Juul Nyland, Mathilde Elise Lind og Magnus Brun, som var trener for jentene.[SEILfoto:  Johan Nyland].

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen