Suksess fra første båt

Holl¾nderseilasen

Massiv påmelding til X-41 VM

Etter at den første X-41en ble satt på vannet i januar 2007 har klassen vokst eksplosivt. Forrige sesong seilte Thomas Føyen X-41en Lexington i norske regattaer. I år får han følge av ytterligere åtte helt like båter.

X-41 OD kommer til å bli veldig synlige i Oslofjorden fremover. Klassen har vokst eksplosivt etter lansering for litt over et år siden.

HENTER BÅTER. - Vi reiser ned til Danmark i neste uke for å hente fire X-41er. Hver mandag skal vi ha X-41 OD trening i Bunnefjorden og det blir en veldig bra oppkjøring mot VM i København, sier Rune Nilsson i XPO Group.

XPO Group bruker syv av de ni entypebåtene i DN Seilcup i sommer. De er aktive i den nyetablerte norske klasseklubben og med NOR 38 som plattform har de dannet XPO Racing Team. Målet er å hevde seg blant de tre beste i Norge og topp 10 internasjonalt.

HØYDEPUNKTET. De kommer helt garantert til å få konkurranse. Thomas Føyen & Co har et års forsprang og gleder seg stort til verdensmesterskapet.

- VM blir helt klart det store høydepunktet for oss, sier Føyen.

Klasseklubben har etablert en egen ranking som består av tre mandagsregattaer, X-Yacht Gold Cup og NORC Åsgårdstrand.

UNIK VEKST. Så langt er det påmeldt 33 båter til VM i København. Otto Backe, forhandler av X-Yachts i Norge er storfornøyd.

- Bare litt over et år etter den første båten ble sjøsatt så er over halvparten av alle båtene som er laget påmeldt til verdensmesterskapet. Det er helt unikt, sier Backe som ser frem til sesongen i sin nye X-41 OD.