Mot sitt niende – og foreløpig siste OL

Ikke mange slår Jan-Steven Johannessen når det gjelder antall OL-deltagelser. I år har han med seg et OL-lag for niende gang. Skal vi tro ham selv, blir det hans siste.

Publisert

Sportssjef Jan Steven Johannessen er på vei mot sitt niende og foreløpig siste OL. Årelang innsats har resultert i fire OL-medaljer og en høy internasjonal stjerne i miljøet. Nå står andre oppgaver for døren.

Jan Steven Johannessen har vært trener for utøvere fra Sverige, Østerrike og ikke minst Norge. Han har forberedt og trent seilere til åtte OL og bidratt med sitt til at fire av dem har tatt medaljer – en av dem av gull.

Nå er det imidlertid slutt.

– Jeg har hatt veldig mange reisedøgn i over 30 år, men nå føler jeg det blir riktig å prioritere familien. Det neste OL er i Tokyo og kravet til reise blir da enda høyere. Nå har vi fått de aller fleste landslagsseilerne opp i et topp 10-sjikt, og da føler jeg at det er på tide at noen andre tar over, sier Jan Steven Johannessen.

Internasjonalt respektert

Nå forbereder han seg derfor på sitt aller siste OL. Det er håp om at medaljerekken blir utvidet etter at OL og Paralympics er over i september.

– Steven er en veldig respektert trener i den internasjonale OL-familien. Det er ytterst få som kan vise til de sportslige prestasjonene han har bidratt til, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.

Han ser frem til å trekke videre veksler på Johannessens enorme erfaring. Han har selv signalisert at han gjerne vil bidra på et nasjonalt plan, for han brenner fortsatt for seilsporten.

– Jeg bidrar gjerne til norsk seilsport. Det er jo det jeg elsker, og hvis mine erfaringer kan brukes i nærområdet, stiller jeg opp, sier han.

Høy stjerne

Tor Møinichen, president i Norges Seilforbund, kom først i kontakt med Johannessen i sin tid i KNS-styret. Etter den tid har de fulgt hverandre inn i forbundet.

– Han har bidratt til at mange norske seilere har fått stor fremgang både teknisk og strategisk, og han har en høy stjerne for sin innsats både blant utøvere, ledere og andre som er engasjert i seilsporten. Jeg har stor forståelse for at han nå velger en litt mer rolig tilværelse, men håper vi kan trekke veksler på hans erfaringer også videre, sier Møinichen.

Jan Steven Johannessen er ansatt på åremål som sportssjef frem til utgangen av året. Stillingen hans vil bli utlyst i løpet av sommeren.