Johan Anker-boken på engelsk
Johan Anker-boken på engelsk

Johan Anker-boken på engelsk

Boken om Johan Anker er blitt større – og er på engelsk.

Publisert

Årets store boknyhet for trebåtfolket er den nye, engelske utgaven av Elin Kragset Volds og Ole Engens bok om seileren, konstruktøren og båtbyggeren Johan Anker. Boken foreligger nå i et større format og med mange nye bilder. Riktig en ”table book” av toppklasse er det blitt. Og en bok mange sikkert håper å finne under juletreet i år.

Det er Einar Sissener i Sandefjord som sammen med Mona Stensholdt står bak denne utgivelsen og det nye forlaget Ranviken. Resultatet er blitt en både vakker og interessant bok. Historien om Johan Anker er jo et eventyr. Den unge haldenseren, fra en av landets mest kjente, velstående og dynamiske familier og med en far som var blant initiativtagerne til landets første seilforening, forgjengeren til KNS, dro til Tyskland og utdannet seg som skipsingeniør. Men det var seilbåter som interesserte ham sterkest, og det første han gjorde som ferdig ingeniør, var å tegne og bygge sin egen seilbåt hjemme i Halden.

I løpet av få år fikk han en posisjon som en av verdens ledende konstruktører og rormenn. Han seilte sine egne konstruksjoner til toppresultater i England, Tyskland og her i Skandinavia. Han var en av dem som sto bak den nye, internasjonale R-regelen i 1907, og han startet og ledet det berømte verftet Anker & Jensen i Vollen fra 1905 og helt til sitt siste leveår, 1940.

Dette er med andre ord den rette julegaven til båtinteresserte verden over. Boken er på hele 358 sider i stort format og koster 73 euro, ca. kr. 600. Du får den i Seilas’ nettbokhandel, eller direkte fra forlaget: Ranviken AS. epost: [email protected]