NATTSEILASEN: Å bli komfortabel med å seile i mørket gir herlige opplevelser og større fleksibilitet.

Bli komfortabel med å seile i mørket

Nattseilas gir herlige opplevelser og større fleksibilitet. SEILmagasinet er med å arrangere en mestringsseilas i Pinsen.

Publisert Sist oppdatert

Nattseilasen er for deg som liker å seile i mørket, og for deg som ønsker å bli en tryggere seiler, arrangert av SEILmagasinet sammen med seilerne bak Vinterseilasen.

Arrangementet starter med en teoretisk del, for dem som vil lære mer om å seile i mørket. Dette vil vi holde onsdag 26. april.

Selve seilasen har start fra Bastø, og mål i Strømstad, men en sving sydover mot Väderöarna.

EKSPERT: Jon Amtrup gir råd om trygg nattseilas.

Økt kompetanse

26. april vil vi holde et digitalt foredrag hvor vi gir praktiske tips for nattseilas. Vi har fått med oss turseilingsekspert Jon Amtrup for å gi gode råd. Her vil det også være mulig å få svar på spørsmål, eller gi gode tips.

Foredraget vil ta for seg hvordan du skal gjøre båten klar for nattseilas, hva du trenger av sikkerhetsutstyr, og også hva du trenger av personlig utstyr. Jon vil snakke om hvordan du bør planlegge en slik seilas, og gå igjennom hva som kan skje i løpet av en slik natt. Vi gir tips til påkledning, mat og navigasjonsutstyr.

BANE: Nattseilasen vil ta 12-15 timer med en distanse på ca 70 nm for de raskeste båtene.

En lang natts seilas

Banen blir lagt opp for en 12-15 timers seilas, med start fredag 26. mai. Starten går etter gundermetoden, slik at flest mulig kommer i mål samtidig. Det gjør at det blir godt med plass på startlinjen. Det legges også opp til baner, slik at de tregere båtene seiler litt kortere.

Startrekkefølgen bestemmes av arrangøren, basert på båtens egenskaper. Systemet ble brukt med stort hell under vinterseilasen i februar.

Vi vil før seilasen også holde et digitalt skippermøte hvor vi vil snakke om forholdene under turen, og hva slags utfordringer som venter.

HORISONT: Etter hvert blir lanterner over til siluetter av andre seilbåter.
NATT: Opplev hvordan det er når du etter hvert kun ser lanterner på andre båter.
TEMPERATUR: Hvor deilig er det ikke når solen endelig er på vei opp, og gir varme en tidlig sommerdag.

En opplevelse av elementene

Vi skal seile uttaskjærs, nedover svenskekysten, og det kan bli både bølger og vind. Under nattseilasen vil du kjenne på elementene. Meningen er å føle mestring, og bli en tryggere turseiler. Å benytte seg av natten under turseilas åpner opp for nye muligheter. Du kan nå langt på kort tid, og ferieseilingen blir mer fleksibel og variert.

Å oppleve nattseiling med stjerner over hodet, og lysende lanterner rundt deg gir minner for livet. Heldigvis er det bare noen få timer det er mørkt i slutten av mai.

For å delta må båtene være skikket for å seile om natten, og det stilles krav om sikkerhetsutstyr som alle turbåter bør ha om bord.

Facebook-arrangement

Vi oppretteter to arrangementer på Facebook, ett for det digitale møtet 26. april, og ett for selve seilasen 26. mai. Det vil også legges ut praktiske tips og mer informasjon om mestringsseilasen etter hvert. Det blir en begrensning på antall båter som kan delta.

Du finner arrangementet 26. april her