ULYKKE: En mann hang fast oppe i masten på en seilbåt, og kunne ikke bli reddet.

Hang fast i masten og døde på havet

En 17 timers lang redningsaksjon mislykkes mellom Gran Canaria og Fuerteventura.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld mottok den spanske sjøredningssentralen en nødmelding om at en skadet person hang fast i riggen på en Pogo 30 med navn «Poppy». Det var to personer om bord, og personen som var på dekk meldte om at det hang en hardt skadet mann i masten, som han ikke fikk ned.

AIS: «Poppy» har AIS, og i følge Marine Traffic ligger båten nå i Las Palmas.

Stor redningsaksjon

Flere båter og helikoptere fra sjøredningstjenesten og Guardia Civil var involvert i den dramatiske redningsaksjonen, men verken helikoptermannskapet eller mannskapet fra båt kunne få gjort noe. Kraftig vind og bølger hindret redningsmannskapet i å få tilgang til mannen, som var viklet inn i riggen. Han skal ha hengt opp-ned, sterkt blødende.

Redningsmannskapet fra helikopteret klarte bare å redde seileren på dekk, som var i sjokktilstand.

Redningsmannskap fra båt maktet ikke å komme seg frem til «Poppy» på grunn av seil og tau som båten dro med seg. Båten skal angivelig ha drevet av gårde med opptil 4 knops hastighet. Det var mye sjø og vind i området når ulykken tok sted.

Andre forsøk

Mandag morgen forsøkte et annet redningshelikopter å få reddet personen i masten, men da hang han ikke lengre i masten, men lå i stedet død på dekk, ifølge nettstedet La voz de Galicia.

Slepebåten «Miguel de Cervantes» ble sendt ut med dykkere, og disse klarte å feste et slepetau til seilbåten, og fikk hentet den døde seileren, nesten 20 timer etter at nødvarselet ble sendt.

«Poppy» ble slept til Las Palmas på Gran Canaria. Bilder tatt av nyhetsbrået EFE viser blodsøl på mast og båtens radarantenne.


SØSTERBÅT: «Poppy» er en Pogo 30 med fransk flagg. Det var to om bord da ulykken skjedde.

.