Kineseren Guo Chuan savnet under rekordforsøk

Har ikke vært hørt fra siden tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Guo Chuan forsøker å sette solo rekord på den 7000 nm distansen fra San Fransisco til Shanghai og la 18 oktober ut fra California med sin 97 fot store trimaran, tidligere Francis Joyons «IDEC» som han ifjor satte rekord med gjennom nordøstpassasjen fra Murmansk til Qingdao. Rekorden han nå forsøker seg på er på 21 døgn og Chuan lå ifølge trackeren godt an til å slå denne rekorden.

Det kinesiske  nyhetsbyrået Xinhua rapporterer nå at hans landbaserte team ikke har hørt fra ham siden 1500 Beijing tid tirsdag 24 oktober. Et fly har vært sendt ut på leting og melder at de har sett båten uten tegn til at Guo Chuan finnes ombord.

Chuan, 51, var den første kinesiske seileren til å seile alene jorden rundt da han i 2013 satt rekord for 40 fotere i i en Class40. Nordmannen Thorleif Thorleifsson har trent sammen med Chuan både før den arktiske rekordseilasen og etterpå og er antatt å være i det landbaserte teamet hans under denne overfarten. Vi har ennå ikke fått tak i Thorleifsson for hans kommentarer.