HALMSTRÅ: Bare et politisk nei til obligatorisk statlig småbåtregister kan sikre videre drift av Redningsselskapets frivillige register. Foto: Båtmagasinet.

Derfor vil Redningsselskapet miste småbåtregisteret

I realiteten er det bare en videreføring av det nåværende frivillige småbåtregister som kan sikre Redningsselskapet som forvalter. Ikke i noen av de tre alternativene som er listet opp i Sjøfartsdirektoratets innstilling er oppløftende for Redningsselskapet.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har selv sagt at han går for et obligatorisk småbåtregister. Den samme innstillingen har Sjøfartsdirektoratet som har utredet spørsmålet, og som samtidig slår fast at registeret må være statlig. De utpeker seg selv som den naturlige forvalteren av et nytt register.

Den eneste hjemmeseieren Redningsselskapet kan kapre er at stortingsflertallet vil videreføre dagens frivillige register. Men før den politiske behandlingen skal Nærings- og fiskeridepartementet komme med sin innstilling. Det er en voldsom mobilisering som skal til for å bygg et flertall mot et statlig obligatorisk småbåtregister.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER