Trening Toppseil Landslag Mallorca
Trening Toppseil Landslag Mallorca

Kristian Ruth snuser på medaljekampen

Kristian Ruth kjemper ikke bare om en plass i medaljefinalen i Laser under OL-seilasene i Qingdao. Med sin glitrende seiling er han også med i kampen om medaljene. Etter syv seilaser og dagens første seilas ligger han bare fem poeng fra bronseplassen.

Publisert

I går kveld ladet Kristian Ruth opp med en film og en bok på sengen, og oppladningen må ha gjort godt, for da han rundet første merke i dagens grytidlige seilas, rundet han på 2. plass, og med en slik plassering var han inne i medaljekampen på en bronseplass. Han holder dermed også sin utrolige statistikk med å ha rundet topp 10 på første merke i samtlige seilaser.

Deretter falt han ned til 6. plass ved det nest siste merket, fortsatt på en bronseplass sammenlagt, men så må det ha skjedd noe (i øyeblikket vites ikke hva) – for plutselig var han nede på en 13. plass – noe han også endte på i mål.

Det gir ham 7. plass sammenlagt, men opp til bronsen er det kun 5 poeng, og med den stødige seilingen Ruth har oppvist, er det nå slett ikke umulig. Skuer han seg bakover, er det flere poeng til 10. plassen.

RYKKET FRA. To seilere har nå klart å rykke litt fra det øvrige Laser-feltet sammenlagt; Paul Goodison fra England og argentineren Julio Alsogaray med henholdsvis 30 og 40 sammenlagtpoeng. Ruth har 55.

MEDALJERACE INNEN REKKEVIDDE. Også brettseileren Jannicke Stålstrøm klarte en 13. plass i dagens første seilas, men i motsetning til Ruth, seilte hun seg oppover på listene etter en noe svak start. Med den plasseringen holder hun 10. plassen sammenlagt og har en fot inne i medaljefinalen. Det er 10 poeng opp til 9. plassen, og 10 poeng ned til 11. plassen.

BEDRE. Cathrine Gjerpen, Norges siste seiler som fortsatt er i aksjon, seilte seg inn til 23. plass i Laser Radial i første seilas i dag, men hun har fortsatt et stykke igjen til å kunne riste av seg sisteplassen sammenlagt. Hun ser imidlertid ut til å ha kommet bedre i gang nå som vindforholdene er blitt litt friskere.

I dagens seilaser blåser det 6–8 m/sek. 8. seilas for Laser, Laser Radial og brett pågår nå (kl 07.10)