UTSTILLING: Oda besøkte båtmessen på Aker Brygge mens motoren blir reparert i Nederland.

Oda med motorhaveri i Nederland

Oda Pedersen Taule skal til Australia alene. Alt har ikke gått etter planen. 

Publisert Sist oppdatert
TØRT: Oda havnet på grunn mens vannstanden sank. Båten kom av grunnen, men hendelsen kan ha ført til motorproblemer.

– En liten strek i regningen. Etter å ha knotet med motoren en stund på egenhånd kontaktet jeg en Yanmar-forhandler for å få hjelp til å finne feilen. En time og 72 euro senere konstaterte han at den ene sylinderen muligens har noe olje eller vann i seg etter jeg gikk på grunn. Jeg har nå flyttet båten til verftet og i morgen tar de alle pengene mine for å ta motoren på land og forhåpentligvis fikse alle mine problemer. Jeg er vanligvis veldig positiv i kjipe situasjoner, men akkurat nå er ikke akkurat stemningen på topp, skriver Oda på Instagram

I Norge

Nå er Ode i Norge mens hun venter spent på hva ekspertene sier om motoren. Om den ikke lar seg reparere, så vet hun ikke hva hun skal gjøre. 

– Utfordringer er til for å løses, sier evig optimistiske bergensjenta. Hun forteller at turen så langt har vært fantastisk, og at hun gleder seg til å komme seg videre, selv om hun hadde håpet å ha krysset Biscaya på dette tidspunktet. 

– Ideen var å krysse Biscaya alene, for å smake skikkelig på det å seile alene, men nå er det mulig at jeg tar med meg hjelp, forteller Oda til Seilas.

 

REPP: Båten ligger i Amsterdam hvor det nå jobbes for å fikse motoren.
KLAR: Oda Pedersen Taule legger ut på langtur 1. juli. Ikke alt er på plass.
SOLO: Francois Gabart og Oda i samtale, begge soloseilere, men med ulik erfaring og fartøy.