Youtubere bygger drømmebåt for langtur

Vera, Malin og Johan har kjøpt seg gård, og skal bygge en 50-fots langturbåt i låven.

Publisert Sist oppdatert

Malin Löf og Johan Hammarlund i Ran Sailing startet å seile i 2016 og delt sine opplevelser helt fra starten på YouTube. I 2019 ble familien utvidet med datteren Vera. Etter å ha seilt 30 000 nautiske mil, besøkt 27 land, og produsert over 300 videoer er familien tilbake i Sverige hvor de har kjøpt seg en gård. Her skal familien bygge «Ran III» fra bunnen av.

Maks størrelse

Paret har en god ide om hvordan dere nye langturbåt skal være. «Ran I» var en 40-fots one-off aluminiumsbåt, mens «Ran II» var en Najad 440. Den nye båten skal være 50 fot, så lang der er fysisk mulig å bygge skroget på innsiden av låven. Paret har engasjert den danske konstruktøren Ulf Rögeberg til å få sine ideer ned på papiret.

LÅVE: Johan Hammarlund i lokalet der familiens nye båt skal bygges.
SKISSER: Ulf Rögeberg har lagd skisser på familiens drømmebåt.

Klare ønsker

Paret ønsker seg en dekksalong båt hvor de kan seile båten fra under tak. Overbygget skal være stort slik at det meste av det daglige livet skal foregå der, med godt utsyn. Båten skal være rask, men ikke ha for høy mast. Kjøldybden skal heller ikke være dypere en 2,2 meter, og den skal ha et langt feste mot skroget.

Båten skal ha maksimal vannlinjelengde, være vakker, og ikke for bred. Samtidig skal den ha høy skrogstabilitet, slik at den ikke krenger så mye.

Johan Hammarlund fortår at ikke alle kravene vil la seg gjennomføre, og at konstruktøren må gjøre kompromisser.

Det blir spennende å følge «Ran III» ta form, og følge alle valgene paret må gjøre.

YOUTUBERE: Vera, Malin og Johan på hekken av Najad 440 «Ran II»