Sir Robin Knox-Johnston gir seg ikke
Sir Robin Knox-Johnston gir seg ikke

Spekkhoggere angrep Robin Knox-Johnston

Selv erfarne havseilere slipper ikke unna angrep fra spekkhuggere.

Publisert Sist oppdatert

Som den første personen til å utføre en solo jordomseiling non stop, og deretter sette erobre Jules Verne Trophy for rekorden for fullt bemannede båter jorden rundt, også det non stop, har Sir Robin Knox-Johnston nesten kongelig statusm seilerverden. Til tross for dette er heller ikke han immun mot sjølivets farer. Nylig ble 83 åringen angrepet av dyr som i økende grad har gjort livet surt for seilere som befinner seg nærheten av kysten av Spania- og Portugal.

FARR 56: «Sanjula» er en dekkshusbåt bygget i Sverige.
FARR 56: «Sanjula» er en dekkshusbåt bygget i Sverige.

Ødela roret

Sir Robin forteller: Den 24. november kl. 0835 GMT utenfor den spanske kysten av Kapp Finisterre (Lat 42 53.6N Long 009 30.3W), omringet en gruppe på 7-10 spekkhoggere min Farr 56 «Sanjula» og begynte deretter å angripe roret som etter hvert førte til brudd på en styrestang. Motoren ble slått av og båten ble liggende mens nødstyringen ble rigget. Etter ti minutter flyttet spekkhoggerne seg bort, og fant ikke lenger en yacht interessant … men det er bare en antagelse.

Uforklarlig interresse

Båten seilte til Vigo for reparasjon. Ingen kan forklare denne plutselige bølgen av angrep.

– En seilbåt ble angrepet og sank for 3-4 uker siden, og hvem ønsker å være i en redningsflåte med store aggressive spekkhoggere rundt. Også kjent som killer whales, regnes de ikke som en trussel mot mennesker, selv om man i de siste år har registrert en økende interesse for seilbåter. Med enSS lengde på opptil 26 fot og en vekt på 8000 pund, har seilbåten lite å stille opp med.