YOUTUBE: Sailing Project Atticus er eventyrere med lite penger

Ti år seileventyr oppsummert i fire episoder

Sailing Project Atticus er en populær YouTube-kanal drevet av amerikanerne Jordan og Desiree. De har laget en oppsummering over fire episoder som viser oppturer og nedturer som fulltids seilere. Den er verdt å se.

Publisert Sist oppdatert

Jordan og Desiree traff hverandre i 2012. De jobbet da begge som mannskap på super-yachter. De delte et ønske om å oppleve verden på deres egne premisser. Det var starten på Project Atticus. Med begrenset seilerfaring og et stramt budsjett kjøpte de sin første seilbåt i 2014, Atticus, en 30-fots seilbåt fra 1963. Den trengte omfattende vedlikehold. Hva som var estimert til tre måneders oppussing, endte opp med tre år. Dette var bare en av flere utfordringer paret har møtt på underveis. 

En reise over ti år 

Reisen har blitt dokumentert underveis på Youtube, og det har blitt over 400 episoder. Videoene er informative og underholdende, fylt med nyttige tips for andre drømmere, og  har personlige refleksjoner om livsstilen de har valgt. Å koke ned 400 episoder til fire gjør at de har et stort materiale å ta av. Det har blitt til fire fantastiske episoder om hvordan et ungt par med lite penger klarte å finansiere seilerdrømmen, og aldri gav opp.

Episodene oppsummerer ikke bare en fysisk reise over havene, men også en læringsprosess i seilas, reparasjoner, navigasjon, og det å leve et selvforsynt liv på havet. Fra de første skrittene med å lære seg grunnleggende seilferdigheter, til å håndtere stormer, krysse store hav, og utforske isolerte øysamfunn, gir episodene et unikt innblikk i livet til sjøs. Kanskje blir du inspirert. Kanskje blir du skremt. Mest sannsynlig blir du begge deler. Dette er oppsummeringen av en reise som flere generasjoner kan finne interessant. Fra de som drømmer om jordomseiling til de som kan nikke anerkjennende til utfordringene de møter. 

Siden Youtube sine algoritmer ikke nødvendigvis velger å vise episodene i kronologisk rekkefølge, har vi lagt alle fire episodene under.