LodeStar vant såvidt i Miami

Seilasene om Commodores Cup i Star ble avsluttet søndag med knepen seier til Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen

Publisert

Det var Snipe- og Starveteranen Augie Diaz med det brasilianske toppmannskapet Bruno Prada som ga nordmennene den tøffeste konurransen i Miami i helgen. I et felt på 15 gode Starbåter vant til slutt nordmennene, men med samme poengsum som konkurrentene og et likt antall 1, 2 og 3. plasser. Det var derfor den dårligste seilasen, den som kunne strykes, som avgjorde. Her hadde Melleby og Mørland Pedersen en 7. plass, mens Diaz/Prada en 11.

- Det ser bra ut nå, sier Eivind. Vi har fått tilbake selvtilliten og føler oss klare for å dra til VM. Vi har fått bra samhandling ombord på rollene og vi har fått overskudd til å jobbe med trim gjennom racene. Det var spennende til siste slutt og Lodestar sikret seieren ved å slå Augie Diaz og Bruno Prada i siste løp med en plassering. Det holdt til å holde dem bak med minst mulig margin, men det er nok. Vi kunne nok ha vunnet siste løp også, men fokuserte på sammenlagten og sørget for å Ha Augie og Bruno bak oss.

- De er noen luringer som alltid kommer tilbake og er alltid farlige, sier Petter som har med seg mer match racing kompetanse etter sin satsning på nettopp dette ved siden av Star-seiling.

Dette førjulsoppholdet i Miami har laget brukt riktig i forhold til gjennomgang av trim og riggoppsett hvor de blant annet hadde en dag i Miami med Andy Zawajia sammen med Thomas Guttormsen. De fikk svar på at

det de gjør er bra og at de har jobbet riktig så langt.

Mathias Lilleheim fra Olympiatoppen har vært i Miami og holdt tempo oppe på 24hour gym så formen begynner å bli bra.

- Nå må vi ned litt for første gang og det føles bra. Vi har jobbet med å komme opp på maksvakt en stund og nå har vi fått pumpet oss opp. Nå er vi 4-5 kilo over. Det er det som skal til før vi drar til Rio avslutter Petter som skal ligge mellom 105 og 109 kilo avhengig av hva Eivind veier.

Det er alltid godt å vinne regattaer og det gir jo en god følelse som er god å ha når laget nå nærmer seg litt mer viktige race på nyåret og da VM. Nå er det hjem til Norge noen uker med hard fysisk trening og litt ribbe og lutefisk før LodeStar drar til Rio. Alt ligger til rette for at Star-duoen skal få ett hyggelig opphold under VM i januar.

Powered by Labrador CMS