Mannefall i Skagerrak

De tøffe forholdene i Skagerrak i natt med liten kuling og grov sjø tvang mange til å kaste in håndkledet på den første etappen fra Hankø til Arendal. Regattasjef Lars-Erik Larsen har erklært ni timers pitstop og ekstra hvile for seilerne i Arendal.

Publisert

Flere valgte også ikke å starte, blant dem Rudolf Ugelstad og Seilas´ Mikkel Thommessen som etter å ha avdekket sprekker i bunnstokken og skroget på «Solgang» etter grunnstøting tidligere i sommer trakk seg fra seilasen. Også Eivind Astrup og Lasse Bertelsen i «Flirt», LYS vinneren av årets Færdereilas valgte å stå over.

For dem som startet har det vært tildels tøffe forhold med kraftig sjø som følge av sterk vind og medstrøm. En annen Færdervinner Jan Kristian Vedeler som seiler sin 25 fots Dragonfly «Sjaman» valgte å gi seg, ikke på grunn av vinden. Den kunne han leve med, men sjøen ble for grov.

- Her er det stygg sjø og vi lander altfor ofte i motbakke, sier han til Seilmagasinet.no.  - Damen vår er 25 år gammel og vi har lyst til å beholde henne resten av sommeren også, så vi har bestemt oss for å bryte, sier han.

J/105 «Jungman» med Bjørn Gonsholt og Maren Magda Krogstad valgte å sette kursen mot Bamblekysten etter at alt ombord var gjennomvått, mens rorhavari tvang «Pangea» med Sverre Petlund og Eivind Bøymo-Malm til å ta imot assistanse fra redningsskøyta SIMRAD FÆRDER.

Mest uheldig ser det ut til at Dag Skarsgård og Halvor Smith ombord i «Ad Undas» har vært. Masten brakk etter at vantet røk.  - Riggen er kappet og droppet i havet, ingen skader på oss, men nå slapper vi av litt før vi bestemmer oss for hvor vi drar, sier Smith til seilmagasinet.no.

I alt har nærmere 50 båter brutt løpet så langt i regattaen. De første båtene ventes til Arendal midt på dagen idag. yr.no varsler løyende vind på Sørlandskysten, mens det ifølge den danske værtjenesten http://ifm.frv.dk (bildet over) stadig er ventet kuling i Skagerrak.

I øyeblikket ser det ut til at det er «Red Dingo» fra LYS 1.14-1.20 med Øyvind Degnes og Harald Hegerberg som ligger fremst i feltet, rett øst av Tvedestrand. Men bakfra komme større båter

Powered by Labrador CMS