Mesternes Mesterskap 2023:

Klippenberg & Co. ble Mesternes Mester

Anders Klippenberg holdt konkurrentene bak seg i nervepirrende finale

Publisert Sist oppdatert

Anders Hylen Klippenberg og laget hans bestående av Morten Røisland, Espen Tønnesson og og Andreas Myhrvold tok ledelse på den første lensen og konsoliderte på andre kryss slik at de hadde et bra forsprang før den siste lensen. Likevel ble det en spennende seilas der trykket varierte stort ettersom hvor på banen man befant seg, og seilerne var ikke trygge før båtene nærmet seg mållinjen.

Se hele finaleseilasen: 

VINNERE: Anders Kippenberg og Morten Røisland, Espen Tønnesson og Andreas Myhrvold vant Mesternes Mester 2023
VINNERE: Anders Kippenberg og Morten Røisland, Espen Tønnesson og Andreas Myhrvold vant Mesternes Mester 2023

Kamp om 2. plassen

Peder Jahre med Pål Tønnesson, Sivert Denneche og Marius Falch Orvin, som seilte under Melges 24, og regjerende mester Kristoffer Spone med brødrene Sigurd og Børre Hekk Paulsen kjempet til siste om sølvmedaljene, men til slutt ble det Jahre & Co som knep de nødvendige meterne og sikret andreplassen.

Fjerde og femte plass gikk til Markus Berthet, som stevner fra EM i WASZP, og laget hans bestående av Mathias Berthet, Jeppe Nilsen og Henrik Schrader Bordahl. De kom foran 470 laget med Julia Jacobsen, Emil  Forslund, Carl Fredrik Fock og Vetle Støen ombord. 

START: Tett over startlinjen.
LENS: På bunnmerket var Klippenberg i ledelse og holdt den til mål.
KRYSS: Klippenberg rundet som nummer to på kryssmerket.

Lysakerfjorden også i 2024

NSF har allerede bestemt at neste års Mesternes Mester regatta skal holdes på samme sted, Lysaker Brygge. Erfaringen fra årets mesterskap var svært positve og stemningen på land, såvel som forholdene på sjøen var upåklagelige. Kanskje kan man gjøre mer ut av «Race Village» som nok kunne få en mer helhetlig utforming med stands for flere samarbeidspartnere og kanskje også for seilforeninger som kan benytte arrangementet til å promotere sine regattaer og aktiviteter. En ting som var svært vellykket var at premieutdeling og seilerfest ble lagt til lokalene rett ved bryggen, og at festen var umiddelbart etter regattaen.

Genialt konsept

Det er liten tvil om at konseptet slår godt an hos alle seilerne, både de som seiler på toppnivå, og for dem som har med seg barn og som deltar for å treffe gamle seilervenner. For alle er det viktigst at man skal ha lyst til å komme tilbake, og av dem vi snakket med, var det stor enighet om at det var overordnet.

Kommentar: Bør flyttes til våren

Oktober kan være kald og guffen uansett vær. I år opplevde vi en dag med regn og en dag med sol, men det er likevel for kaldt til å trekke et større publikum. Etter vår mening bør arrangementet flyttes til våren. I en maihelg er utsiktene for både vind og varme bedre enn det de er i oktober, for ikke å snakke om at regattaen ville gi en knallstart på seilsesongen.