Nicolai Jacobsen i fin stil På Garda

Sur 4. plass til Jacobsen

Ble likevel 3. beste europeer i stort mesterskap i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

EM for Moth klassen ble avsluttet i Morbihan 29. juli med 91 deltakere. Mesterskapet utviklet seg til en hardvindsdregatta med svært tett konkurranse i toppen. Nicolai Jacobsen hadde en tøff start på regattaen, men seilte seg oppover på resultatlistene og foran siste dag lå han på 4. plass med gode muligheter for avansement til medaljeplass. Med kun to poeng bak tyskeren Philip Buhl var bronse innen rekkevidde.

Siste dag bød på mye venting før solgangsvinden satte inn. Det ble bare tid til en seilas og i den ble det tett kam mellom Buhl og Jacobsen. På den siste lensen lå Jacobsen foran, med en båt mellom seg og Buhl, akkurat nok til å sikre medaljen. Rett før mål kom imidlertid denne båten forbi Jacobsen og dermed røk pallen.

Litt surt var det å avslutte med ett poeng fra pallplass, men Jacobsen var likevel fornøyd med regattaen som ble den beste han har seilt til nå i hard vind. Seieren gikk til Dylan Fletcher, GBR foran amerikaneren Brad Funk og Buhl, og dermed ble Nicolai Jacobsen 3. beste europeer.

Resultater