Vellykket treningshelg i Bodø
Fine forhold.

Vellykket treningshelg i Bodø

SWAI ved Remi Rasmussen og Elvström sail arrangerte i helgen seiltrening i Bodø. Tommy Bergmann var instruktør med stor entusiasme, mye kunnskap og klare tilbakemeldinger.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Fra helgens Elvström-trening. Alle fotos: Bernt Aanonsen.

Jim-Børre Andreassen og Bernt Aanonsen fra Bodø seilforening har sendt oss rapport og bilder fra helgens seiltrening:

Fredag kveld startet samlingen med teori. Fokus var på seiltrim, samt å bli litt kjent med Tommy og hva vi kunne forvente under seilingen.

Lørdag møtte vi klokken ti og for en kjapp gjennomgang av dagens seiling. Det ble lagt ut en startlinje og vi kjørte flere fellesstarter og deretter noen slag før vi returnerte. Slik fikk vi trent mange starter mens Tommy observerte fra følgebåt. Over VHF fikk hver enkelt tilbakemeldinger på seiltrim, båthåntering, mannskapsplassering og så videre. Veldig lærerikt!

Kjeft og skryt

Seilingen ble avsluttet med noen korte regattaer opp på toppmerke målgang på startlinjen. Været var vekslende med varierende vind som dreide på nord. Det blåste fra 3 til 9 m/s med stadige vindskift og byger med nedbør og vindøkning. Perfekte forhold for seiltrening.

Vi gikk til land for debriefing klokken tre, og fikk da både kjeft og skryt fra Bergmann, som hadde litt av hvert og meddele om gjennomført seiling.

Lørdags kveld var det også årsfest for Bodø seilforening, og ved oppmøte søndag morgen kunne det dog observeres at enkelte nok hadde kommet seg litt seint i seng...Men vi møttes vi klokken ti igjen for en kort gjennomgang av dagens seiling. Vi kom oss kjapt i båtene og fortsatte med starttreningen. Denne gang vekslet Bergmann mellom å observere fra følgebåt og borde båtene etter tur for bedre observasjon og instruksjon. Nok en gang ble dagen avsluttet med noen korte regattaer opp til toppmerke og ned igjen. Spinnakere kom på under lensen ned til mål, og trimmingen ble behørig kommentert og korrigert fra Tommy over VHF.

Ga resultater

Vindforholdene søndag var mye det samme som på lørdagen, med vinden dreiende tilbake til sørvest og varierende vindstyrek med noen byger. Vindstyrke 3 til 8 m/s. Dagen ble avsluttet med debrief og Bergmann mente han så resultater etter helgas seiling. Som skipper på «Palander“, Farr 40, kan jeg i allefall melde om mye ny lærdom.

Til helgen holdes tilsvarende treningshelg i Tønsberg.