Norske Sonarseilere tok ledelsen i Kina

Etter to dagers prøveseilaser i det nye seileranlegget i Qingdao har de norske sonarseilerne tatt ledelsen

Publisert

Regattaen startet igår der Sonargutta seilte inn til 3. og 5. plass. Da ver det var ustabile forhold på banen med vindskift på opptil 35 grader, lett vind og 1 knops medstrøm på kryssen. Gutta seilte taktisk smart, men med en dårlig start i andre race var det vanskelig å komme helt opp i teten. Men en tredjeplass totalt ga et godt utgangspunkt for dag 2.

I dag var det helt motsatte forhold. Kraftig motstrøm på kryssen, 20 knop fra land og store trykkforskjeller og vinddreininger. Gutta startet middelmådig og med lav risiko i begge race, og seilte seg oppover iløpet av racene til henholdsvis 2. og 4. plass. En diskvalifisering av vinneren av første race, og lederen av regattaen, ga imidlertid den norske båten førsteplassen i både race 1 og regattaen.

- Det var ekstremt vanskelige forhold å seile i idag med kast og vindhull hele tiden på kryssen. Vi måtte konsentrere oss intenst for å holde farten og balansen i båten, og samtidig finne ut hvor vinden blåste mest og i best retning, forteller Aleksander Wang-Hansen.

Bjørnar Erikstad startet regattaen med 2. plass i 2.4 meter klassen, men har ikke lyktes helt i fortsettelsen. Han ligger på 9. plass sammenlagt.

Powered by Labrador CMS