Groupamas posisjon på morgentimene.
Franck Camas ser ut til å endelig lykkes.

Ny verdensrekord i morgen

Etter mye motgang går at Franck Cammas vei nå.

Publisert Sist oppdatert

Alt tyder på at «Groupama 3» vil slå jorden rundt rekorden til «Orange 2» fra 2005. Giganttrimaranen lå for tre dager siden kan skjemaet til verdensrekordholderen, men ligger nå hele 1137 nm foran. Det er kun 965 nm igjen før rekorden er i boks. Selv om «Orange 3» hadde to meget raske døgn på slutten av sin rekord, så skal det kun en skade til for at Franck Cammas tar rekorden har slitt med å få. Dette er «Groupama 3» tredje forøk.

Inne i morgen

Franck Cammas har det siste døgnet seilt over 500 nm mil. Båten stoppet opp litt i natt forbi Azorene, men i skrivende stund er farten på 34 knop med direkte kurs mot mål. Et lavtrykkområde bestemmer når i morgen båten går i mål. Det betyr at de vil gå i mål på sitt 48 døgn. «Orange 3»brukte 50 dager og 16 timer.

Ryker til vinteren

Rekorden vil ikke leve lenge. Franck Cammas har hatt uflaks med værsystemene på store deler av jordomseilingen. «Groupama 3» har vist seg å være mye raskere enn «Orange 2». Til høsten vil «Banque Populaire» gjøre seg klar for sitt jorden rundt forsøk. Denne trimaranen er enda større enn «Groupama 3». «Banque Populaire» seilte i sommer over Atlanterhavet fra New York på litt over tre dager med en snittfart på 33 knop. «Groupama 3» snitt fart rundt jorden vil ende opp rundt 18 knop.