OC events overtar Volvo Extreme 40

De ekstreme 40 fots katamaranene var en hovedattraksjon under havneregattaene i Volvo Ocean Race. Nå slår konkurrenten OC Events seg sammen med Tornado Sport og lanserer en ny regattaserie for båtene

Publisert

Mark Turner og Ellen MacArthurs eventselskap OC Events og grunnleggerne av Extreme 40 Class, tidligere kjent som Volvo Extreme 40, TornadoSport har nå slått seg sammen for å utvikle denne klassen i 2007 og videre. Sammen lanserer de en ny regattaserie i Europa, mest sannsynlig i England, Frankrike, Italia, Nederland og Tyskland. Eksisterende Extreme 40 teams som Holmatro, Team Basilica og Conrad Humphreys Racing har allerede bekreftet deltakelse i den nye serien.

Katamaranen Extreme 40 er en ekstremt spektakulær båt. Den er tegnet av Yves Loday sammen med Mitch Booth. 40 fot lang og bygget i karbon gjør båten 35 knop på flatt vann og allerede i 4 m/sek løfter lovart skrog seg av vannet. Under havneregattaene i Volvo Ocean Race ble båtene seilt av fire proffer og en VIP og var i følge Volvo Ocean Race sjefen Glenn Bourke en stor suksess som ikke minst birdo til at sponsorene fikk valuta for pengene. Etter 70 seilaser i fem forskjellige land der VOR hadde anløp tok den amerikanske OL medaljøren fra Tronadoklassen Randy Smyth seieren foran Team Basilica.

Nå skal Extreme 40 Class gjennom samarbeidet mellom OC Events og TornadoSport utvikles videre. Mark Turner har siden i sommer hatt samtaler med TornadoSport etter at hans selskap så mediapotensialet for denne klassen.

TornadoSport venter flere nye lag til 2007 og vil bekrefte noen av disse i løpet av den nærmeste tiden samtidig som flere europeiske byer har meldt seg på arrangørsiden.

Eierne av TornadoSport Herbert Dercksen og Daniël Koene er naturlig nok også entusiastiske over dette samarbeidet og de muligheter dette vil gi for klassen. Samarbeidet med Volvo Ocean Race var utløsende for den nye klassen og initiativtakerne håper også at samarbeidet med Volvo fortsetter i 2008/09.

www.xtreme40.com

Powered by Labrador CMS