Oppreisning til Moberg i kjedelig sak
Oppreisning til Moberg i kjedelig sak

Oppreisning til Moberg i kjedelig sak

Juryen i OL vil gjenoppta saken der Peer Moberg ble disket i gårsdagens ene Finnjolleseilas, og han ble også klarert for mulig brudd på regel 69 om usportslig opptreden.

Publisert

Canadieren Christopher Cook protesterte på Peer Moberg i gårtsdagens seilas for en situajon som oppstod ved et rundingsmerke der Moberg skal ha ungått å gi canadieren plass. Moberg møtte ikke til protestmøtet og ble dermed idømt DNE, det vil si disk uten å kunne stryke denne aktuelle seilasen.

Det som kunne ha vært enda verre for Moberg var at canadieren også la inn protest for brudd på regel 69 som har med sportslig adferd å gjøre, angivelig fordi Moberg skal ha brukt uhøvelig språkbruk og kommet med trusler også etter at seilerne var kommet på land. Dette ville ha vært en svært alvorlig sak for Moberg ettersom han da ikke bare etter all sannsynlighet ville ha blitt disket fra resten av OL regattaen, men også kunne ha blitt utelukket fra regattaseiling i en periode.

Moberg tok naturlig nok denne anklagen svært alvorlig og i ettermiddagens høring i Qingdao hadde han med seg et antall vitner samt dokumentasjon i form av filmopptak med lyd fra rundingen. Etter at samtige vitner støttet Mobergs forklaring, og at den vedlagte filmdokumentasjon ikke kunne bevise uhøvelig ordbruk fra Moberg besluttet juryen etter et møte som varte i fire timer å frikjenne Moberg fra Cooks anklager. Juryen besluttet også, basert på de foreliggende vitnemål og dokumentasjon, å gjenoppta protesten om retten til veien.

Det er derfor godt håp om at Mobergs plassering fra seilasen vil bli stående og at det isteden er canadieren som må tåle diskvalifikasjon i tillegg til det å ikke bli trodd i grove beskyldninger mot en konkurrent.

Powered by Labrador CMS