Mirabaud Sailing Video Award

«Optimism» – om å tro på seg selv

En film om drømmer og om å tro på seg selv ble kåret til den beste seilvideo-filmen i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Den sveitsiske TV-produsenten Roman Brunisholz ble tildelt årets Mirabaud Sailing Video Award for sin videofilm «Optimism». Prisen tildeles årlig og i år var det 55 bidrag som var sendt inn til konkurransen fra produsenter og fotografer fra 12 forskjellige land. Et av kriteriene er at filmen ikke skal være lengre enn halvannet minutt.

Brunisholz’ film handler om 10 år gamle Marie som seiler Optimist og drømmer om å seile på de store verdenshavene. Hun blir ertet av seilervennene sine, som mente hun var altfor veik til det. Men så møter hun Vendee Globe-seileren Alan Roura, som får henne til å tro på at drømmen skal bli virkelighet.

– Ikke hør på andre, men hat tro på deg selv, sier han til henne.

– Dette er en origfinal og inspirerende video som knytter drømmene til en juniorseiler med realitetene til en eliteseilere, og som viser at om man tror sterkt på noe, kan det bli til virkelighet, sier Denis Harvey i juryen.

Han er produsent av filmer fra America’s Cup.

–  Filmen demonstrerer hvordan motiverte seilere kan inspirere unge seilere, sier visepresident i World Sailing, Gary Jobson, som også sitter i juryen.

Havet er ikke stort nok

Det ble også delt ut en pris til seilere som hadde filmet mens de seilte regatta, og vinneren ble Vendee-Globe-seileren Kito de Pavant. Han hadde klart å filme øyeblikket da båten hans traff en hval, og det påfølgende som skjedde: At båten hans mistet kjølen og sank!

«The ocean is not big enough» heter filmen hans.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Nedenunder finner du alle filmene som ble premiert. De kan være til inspirasjon for alle som sysler med seiling, filming og filmopptak – noe det blir stadig flere av. En fellesnevner for alle videoene er at de forteller en historie – og skal man fortelle en filmatisk historie må man gjerne ha en idé og en plan før man setter i gang med filmingen.

Nr. 2 - INSPIRATION av Maxence Peyras

Nr. 3 - The power of nature - kite Oman av Ellie Gosling

Nr. 4 - Sea survival training av Jac Turner

Nr. 5 - Life at sea with Oman Air’s Phil Robertson av Kan Esmer