Barna følger godt med og er flinke til å svare på spørsmålene fra instruktøren.
Jan (8) og Morten (11) Klavness og instruktør Vemund Lamberg.
Topper Omega.
Optimister på vei ut.
Gøy for hele familien.
God fart fremover for Jonas, Henrik, Simen, Tonje og Ivar i Topper Omega.
Karoline Brudevoll Rognlien (8) og mamma Anne Helene Brudevoll gjør seg klare.
Andrè Gulbrandsen.

I seiljolle for første gang

– Jeg har full tiltro til guttene, bedyrer mamma Louise Gulbrandsen som skal ut i seilbåt med sønnene for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene André, Daniel og Thomas Gulbrandsen sitter klare i 2-kronan sammen med mamma Louise Gulbransen. De venter på hjelp til å rigge jolla, slik at de kan komme seg ut på sjøen sammen med de andre deltakerne på KNS sitt seilkurs  for foreldre og barn sammen .

– Det var pappas idé å begynne på seilkurs, men i dag er pappa syk og derfor er det mamma som stiller opp, forteller André.  Louise har aldri vært i en seilbåt før noen gang, men stiller opp som vikar for pappa denne dagen. Men hun er ikke skeptisk til å bli med ut.

— Nei, jeg har full tiltro til guttene, bedyrer Louise. Familien er vant til motorbåt hjemmefra, men aldri hatt seilbåt. Louie syntes likevel det er viktig at guttene får lære seg å seile mens de er unge, slik at de kan se om dette er noe de vil satse mer på senere.

KNS arrangerer i disse dager flere seilkurs, alt fra avanserte taktikkkurs til nybegynnerkurs for hele familien.

–Vi har totalt 41 voksne og barn på Foreldre og barn-kurset nå i vår. Dette kurset arrangerte vi første gang i høst, og det ble en suksess, forteller kursinstruktør Vemund Lamberg.

Selv om dette er et familieprosjekt hvor målet er å gjøre barna trygge ved å få seile sammen med foreldrene, stokker vi etter noen ganger om på mannskapene, slik at foreldrene får seile sammen med andre barn enn sine egne.

– Det kan jo fort bli krangel når foreldre skal lære barna sine noe, så derfor er det greit å ha noen andre vosken i båten når de først har fått prøve seg sammen med mor eller far noen ganger. Men mor og far er aldri langt unna, ettersom de befinner seg i en av de andre båtene.

Ivrige barn

–Hvordan kan vi se hvor vinden kommer fra?

Det er instruktør Eivind Solfjell  som spør flokken med barn og voksne som nettopp har fått repitisjon i hvordan man rigger en A-jolle.

To av de minste jentene rekker hånden i været og kan nesten ikke vente med å svare.

– Vi kan se det på vannet, svarer åtte år gamle Karoline Brudevoll Rognlien.

De andre barna er heller ikke sene om å svare. Noen rekker hånden i været mens andre ikke kan dy seg og prøver seg med flere forslag uten å vente på sin tur. Det er hvertfall ingen ting å si på interessen og engasjementet blant de unge håpefulle på Ulabrand i disse skjønne vårdager!

Vignettbilde: Andre, Daniel og Thomas Gulbrandsen sammen med mamma Louise Gulbransen.