I seiljolle for første gang

– Jeg har full tiltro til guttene, bedyrer mamma Louise Gulbrandsen som skal ut i seilbåt med sønnene for første gang.

Publisert

Brødrene André, Daniel og Thomas Gulbrandsen sitter klare i 2-kronan sammen med mamma Louise Gulbransen. De venter på hjelp til å rigge jolla, slik at de kan komme seg ut på sjøen sammen med de andre deltakerne på KNS sitt seilkurs  for foreldre og barn sammen .

– Det var pappas idé å begynne på seilkurs, men i dag er pappa syk og derfor er det mamma som stiller opp, forteller André.  Louise har aldri vært i en seilbåt før noen gang, men stiller opp som vikar for pappa denne dagen. Men hun er ikke skeptisk til å bli med ut.

— Nei, jeg har full tiltro til guttene, bedyrer Louise. Familien er vant til motorbåt hjemmefra, men aldri hatt seilbåt. Louie syntes likevel det er viktig at guttene får lære seg å seile mens de er unge, slik at de kan se om dette er noe de vil satse mer på senere.

KNS arrangerer i disse dager flere seilkurs, alt fra avanserte taktikkkurs til nybegynnerkurs for hele familien.

–Vi har totalt 41 voksne og barn på Foreldre og barn-kurset nå i vår. Dette kurset arrangerte vi første gang i høst, og det ble en suksess, forteller kursinstruktør Vemund Lamberg.

Selv om dette er et familieprosjekt hvor målet er å gjøre barna trygge ved å få seile sammen med foreldrene, stokker vi etter noen ganger om på mannskapene, slik at foreldrene får seile sammen med andre barn enn sine egne.

– Det kan jo fort bli krangel når foreldre skal lære barna sine noe, så derfor er det greit å ha noen andre vosken i båten når de først har fått prøve seg sammen med mor eller far noen ganger. Men mor og far er aldri langt unna, ettersom de befinner seg i en av de andre båtene.

Ivrige barn

–Hvordan kan vi se hvor vinden kommer fra?

Det er instruktør Eivind Solfjell  som spør flokken med barn og voksne som nettopp har fått repitisjon i hvordan man rigger en A-jolle.

To av de minste jentene rekker hånden i været og kan nesten ikke vente med å svare.

– Vi kan se det på vannet, svarer åtte år gamle Karoline Brudevoll Rognlien.

De andre barna er heller ikke sene om å svare. Noen rekker hånden i været mens andre ikke kan dy seg og prøver seg med flere forslag uten å vente på sin tur. Det er hvertfall ingen ting å si på interessen og engasjementet blant de unge håpefulle på Ulabrand i disse skjønne vårdager!

Vignettbilde: Andre, Daniel og Thomas Gulbrandsen sammen med mamma Louise Gulbransen.

Powered by Labrador CMS