Hvem skal betale for redningaksjoner

I kjølvannet av Yann Elies´ redningsaksjon der den lårbensbrudne seileren ble hentet av et marinefartøy mer enn 800 nm syd for Australia er debatten blusset opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Rasa Bertrand som er gift med America´s Cup vinneren John Bertrand uttaler til det amerkanske nyhetsbrevet

Scuttlebutt.com at australske skattebetalere er skeptiske til dyre redningsaksjoner i og utenfor australsk farvann og hun spør seg selv om det er rimelig at deltakerne i Vendee Globe regattaen og andre ekstremseilaser der seilerne selv er inneforstått med risikograden har krav på kostbare redningaksjoner. 

Hun roser den australske marine og the Royal Flying Doctor som gjennomførte en imponerende redningsaksjon. - Det er i hvert fall bra for seilerne, sier hun og etterlyser en prinsipiell diskusjon.

Adrienne Cahalan, australsk havseiler, navigatør og sjørettsjurist sier til Seilas at soloseilerne er rollemodeller som legger ned et utrolig arbeide for sine prosjekter, og bidrar til å utvikle seilsporten for meningmann. - Det er mange saker på listen over ting man ikke burde bruke skattebetalernes penger på, sier hun og viser til de føderale politikernes ekstravagante julefeiringer