Yann Elies reddet

Etter 48 timer med de mest infernalske smerter ble franskmannen Yann Elies lørdag evakuert fra sin Open 60 og tatt ombord i hospitalskipet som nå fører ham til sykehus i Perth

Publisert Sist oppdatert

Da Elies lørdag formiddag ble eksaminert av lege på det australske marinefartøyet HMAS Arunta, ble det raskt konstatert at han ikke bare hadde brukket lårbenet, men at soloseileren også hadde brukket flere ribben. Elies hadde da blitt hentet ut av båten sin at ambulansepersonell på tre personer som kunne legge til Open 60 båten med en RIB og løfte ham over. HMAS Arunta lå 200 meter i lo og kunne gi le for den krevende operasjonen.

Konkurrenten Marc Guillemot, skipperen på Safran som hadde ligget stand by det siste døgnet for å gi Elies mot og mental styrke kunne over radio bekrefte at evakueringen av Elies hadde vært vellkket. - Meget profesjonelt arbeide. Fremdeles tung sjøgang, men mannskapet foretok manøvren på en perfekt måte. Yann er nå ombord i frigatten der han vil bli tatt vare på.

Ombord på fregatten blir  Elies behandlet av en sivil lege inntil han blir lagt inn på et sykehus i Perth.

Seilbåten ble forlatt drivende i havet, men posisjonen vil bli overvåket og to seilere fra Team Generali er nå på vei til Australia der de vil gå ombord i en motorbåt som skal sette dem ut til den uskadde båten som skal seiles til havn i Syd Australia.

Guillemot og  Sam Davies, på Roxy, som begge har ligget standby for å assistere Yann Elies har nå gjenoptatt Vendee Globe regatten som stadig ledes av Michel Desjoyeaux. Rekkefølgen i igår kl 1500:

1. Michel Desjoyeaux, FRA, Foncia, 11851.1 miles to the finish

2. Roland Jourdain, FRA, Veolia Environment, + 56.9 miles to leader

3. Seb Josse, FRA, BT, + 156.4 miles

4. Jean Le Cam, FRA, VM Materiaux, +182.3 miles

5. Armel Le Cleac'h, FRA, Brit Air, + 465.1 miles