Det går styggfort i sydishavet

Monster trimaranen «Banque Populair» har hoppet på lyntoget som skal bringe dem rundt Sydpolen. Nå durer de i vei i 35 knop. Se film

Publisert

«Banque Populair» slapp å vente på lyntoget som man ofte må vente på mellom passatvinden og stormene i syd. Det har gjort at den 140-fots lange trimaranen nå ligger 838 nm foran verdensrekorden rundt jorda holdt av «Groupama».

Det ble ingen pause, men vi fikk gått over riggen, skroget og utstyret før vi fikk kledd oss for sydishavet, ble det rapportert i går. Nå har de funnet et lavtrykk som kan kanskje følge dem hele veien rundt, og farten vil bli svært høy.

Følg rekordforsøket her

Måtte bryte

«Banque Populair» har nå seilt i 9 døgn. Fartøyet forsøkte seg på rekorden i fjor også, men da traff de et objekt i sjøen, og fikk så stor skade på båten at de var nødt til å bryte. Båten seilte da i 26 knop. Risikoen for å seile på et eller annet er stor, og med hastigheter opp mot 40 knop vil skadene bli store.

Les om hendelsen her.

Vill Atlanterhavsrekord

«Banque Populair» har ingen problemer med å seile over 40 knop. Den gang båten var ny, i 2009, satte båten er fantastisk rekord fra New York til Lizard point.

Trimaranen brukte kun 3 dager, 15 timer og 48 minutter. Det gir en snittfart på 32,94 knop. Den gang satte den flere rekorder. Trimaranen seilte 908 nautiske mil i løpet av et døgn. Det gir en snittfart på 37,8 knop. Høyeste hastighet på loggen skal ha vært 47,15 knop.

Se film fra Atlanterhavsrekorden her

Powered by Labrador CMS