Jakter på nye rekorder

100 km/t er det nye fartsrekord målet. Snart er det kitere og windsurferes tur.

Publisert

Store bildet: Alex Caizergues satte ny verdensrekord i fjor.

Lüderitz Speed Challenge 2009 starter om to uker. I fjor ble det satt en reke nye rekorder under samme arrangement og da ble 50 knops grensen brutt for første gang.

Over 100 km/t i snitt

Nå er det foiltrimaranen l’Hydroptère som har fartsrekorden. Den lyder på 51,36 knop. Nå håper arrangørene for Lüderitz Speed Challenge at deltagerne kan seile raskere enn 100 km/t, det tilsvarer 53,99 knop. I fjor var Alex Caizergues raskest med en fart på 50,57 knop over 500 meter.

Film av Robert Douglas seile 50,54 knop i snit over 500 meter.

Toppfart på over 60 knop

Sebastien Cattelan som er en av dem som står bak Lüderitz Speed Challenge er alt på plass i Namibia for å teste nytt utstyr. Der har GPSen hans vist gode resultater. I 40 knops vind hadde han toppfart på 60,67 knop med en drage på 9 kvm. Snittfarten var på 53,37 knop, men dette er uoffisielle tall.

Bølgebryter

Under årets atrangement vil det bli lagt ut bølgebrytere lang banen slik at vannet blir så flat som mulig. Dette har ikke vært brukt før, og vil nok bidra til høyere fart. Slikt utstyr ble ikke brukt da Sebastien Cattelan seilet over 60 knop.

Ikke så heldig

Vestas sailrocket med Paul Larsen i spissen har ikke vært like heldig. Også i år tok fartøyet av, noe som resulterte i en ukes arbeide for å få båten klar igjen, noe som reduserte mulighetene for å sette ny rekord. Nå begynner tiden å renne ut for Larsen og hans prosjekt.

Powered by Labrador CMS