Fire hektiske døgn - se filmen

Filmen med Shirley Robertson og Henry Bomby gir et unikt innblikk i et svært krevende Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

Etter et års trening satte den dobbelte olympisk gullmedaljevinner Shirley Robertson og Volvo Ocean Race og Figaro - seileren Henry Bomby alt på prøve i årets Rolex Fastnet Race i sin Jeanneau Sun Fast 3300. Fire døgn over 695 nm -banen med fire statiske kameraer ombord «Swell» dokumenterer en krevende og spennende seilas.

Prognosen for startdagen lovet krevende være med strøm mot vinden i The Solent. En flåte på 337 møtte vind på 30 knop pluss, før man kom ut i de mer normale fohold i åpen sjø.

Det skulle vise seg å bli en tøff seilas, med 25 av de 59 doublehanded lagen som ble tvunget til å trekke seg. Ombord på «Swell» startet Bomby og Robertson ikke bra, men 33-foteren deres var satt opp for å håndtere de friske forholdene i begynnelsen av seilasen, og snart seilte paret seg opp gjennom flåten, noe som resulterte i en duell i mål med franske Fastnet-stjernen Alexis Loison ombord på «Leon».

Det er sjelden man får et så grundig glimt av livet ombord på et Fastnet-lag, men resultatet er et unikt og spennende glimt av den toårige utfordringen, en seilerfilm på 19 minutter som fanger løpet fra start til slutt over fire dagers intens kappseilas.

ROLEX FASTET RACE: Sun Fast 3300 «Swell» ble nummer to i shorthandedklassen.
ROLEX FASTET RACE: Sun Fast 3300 «Swell» ble nummer to i shorthandedklassen.