Så nær, men likevel ikke......

Til tross for 4. plass i gårsdagens siste seilas var FX-jentene Ragna og Maia Agerup én plass og to poeng fra å nå gullfinalen. For Marthe Egner Eide skilte ett poeng.

Publisert

ISAF Sailing World Cup Mallorca avsluttet kvalifiseringen igår og fortsetter nå med tre dagers finaleseilaser i gull, sølv og bronsefinalene, For de 1.130 seilerne fra 55 nasjoner var det derfor «do or die» da finaleplassene ble delt ut. 

Seilasne kom først igang utpå ettermiddagen dra Palmabukta lå speilblank frem til lunchtider. Etter hvert fylte vinden og 5-10 knops vind ga lettværsspesialistene drømmeforhold. Seilingen blr først avsluttet ved 19.30 tiden.

Bjørnar Erikstad fortsetter den gode seilingen i 2.4 meter. Han eksellerte i dise forholdene, og med 2. plass i går ligger han også på 2. plass sammenlagt, med samme poengsum som britiske Megan Pascoe. Helena Lucas som har vunnet alle seilasene leder. - Bjørnar seiler jevnt bra, og får til de fleste arbeidsoppgavene sine, sier treneren Jacob Haug.

De øvrige nordmennene strevde i gårsdagens lettvær, og nå er løpet kjørt for alle med unntak av Bjørnar i kampen om topp 25 plasseringer, nok et godt stykke unna målsettingen for en av sesongens viktigste regattaer.

49er FX seilerne Ragna og Maia Agerup startet dagen med 17. plass og til tross for en sterk 4. plass i siste seilas, holdt det ikke til plass i gullfinaleplass. - Vi var godt fornøyde, inntil det viste seg at vi var en plass fra å nå gullfinalen. Det viser at man aldri skal gi opp og at hver plass teller. Nå skal vi gi alt imorgen når det er meldt friskere vind, sier jentene.

Også Marthe Enger Eide var en hårsbredd fra å nå gullfinalen i Laser Radial. Kun ett poeng skilte fra 25 plass. De norske jentene Mathe og Tiril Bue ble henholdsvis 28 og 32 i kvaliken.