UNDERHOLDNING: SailGP seiles i kliss like foilende 50-fotere. Farten kan komme opp i 50 knop.

To nye lag til SailGP

Når tredje sesong av de raske foilene 50-foterne starter vil det være 10 båter på startlinjen, men det er fremdeles en regatta igjen av denne sesongen.

Publisert

Den åttende og siste regattaen i sesong to av SailGP blir holdt i San Fransciso 26.-28. mars med åtte lag. Da blir det avgjort om Australia beholder overall-ledelsen de har med to poeng over USA og fire over Japan. Danskene har også en mulighet til å klatre opp fra plasseringen nest nederst.

Syv regattaer

I sesong tre er det planlagt syv regattaer hvor Danmark igjen vil få ett av disse. Det vil skje i København 19.-20. august.

Sesongen starter opp på Bermuda 14.-15. mai, på arenaen som båttypen ble utviklet. F50-båtene er basert på AC50, båtene som ble brukt under America’s Cup i 2017.

Siste av de syv regattaene i Dubai 11.-12. november.

Nye lag

Først ut av de nye lagene var Sveits, som nå også får følge av Canada. Laget til Sveits skal ledes av Sébastien Schneiter som tok VM gull i GC32 klassen i 2018, og ble 14 under OL i sommer i 49er.

Laget fra Canada skal ledes av Phil Robertson fra New Zealand. Han er godt kjent med SailGP og ledet laget fra Kina i den første sesongen, og laget fra Spania i den andre sesongen. Spanske Jordi Xammar ser ut til å overta Robertsons rolle på det spanske laget.

SESONG2: Resultater etter syv regattaer og en gjenstående runde i SailGP
Sébastien Schneiter blir skipper på det nye laget fra Sveits.
Phil Robertson fra New Zealand blir skipper på den nye laget fra Canada.