ILLUSTRASJONSBILDE: Å kjøpe båt i utlandet kan gi juridiske utfordringer.
ILLUSTRASJONSBILDE: Å kjøpe båt i utlandet kan gi juridiske utfordringer.

Kjøpt i Sverige – rettsak i Norge?

Bruktbåten solgt av en nordmann i Sverige hadde en rekke skjulte feil, men forliksrådet avviste saken.

Publisert Sist oppdatert

Vi kjøpte en båt i Sverige i fjor. Selgeren var en nordmann som hadde brukt båten på sitt landsted der. Båten var annonsert på Finn.no i svært god stand. Det ble opplyst at den hadde gjennomgått regelmessige servicer og at selger ikke kjente til noen problemer verken med motorer eller andre forhold ved båten. Da vi besiktiget båten, fremsto den også i svært god stand.

Etter at vi hadde besiktiget båten ga vi et tilbud til selger som han godtok. Vi hadde allerede diskutert litt om pris på e-post, slik at vi på forhånd visste omtrent hvor landet lå. Verken vi eller selger hadde derimot noen ferdig kontrakt klar. For å bekrefte at vi hadde en bindende avtale sendte selger derfor en tekstmelding til oss med den avtalte prisen, som vi deretter bekreftet med OK. Vi ble enige om å komme tilbake for å hente båten.

Vi hentet båten som avtalt og gjennomførte samtidig oppgjøret ved overføring på konto. Selgeren oppga imidlertid i det vi skulle dra at han var midt oppe i en skilsmisse, og at han trengte en skriftlig kontrakt som dokumentasjon for salget. Han la da frem en ferdigskrevet kontrakt som så ut som en ganske standard kjøpekontrakt. Da vi leste gjennom så vi likevel at det var flere ting som ikke passet. Blant annet var det angitt feil tidspunkt for overlevering og det sto at båten var prøvekjørt, hvilket den ikke var. Selgeren sa da at dokumentet var en ren formalitet og ikke hadde noen praktisk betydning. Handelen var jo allerede gjennomført. Vi godtok dette, men strøk for sikkerhets skyld over punktet der det sto at båten var prøvekjørt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS