Seilmaker i 250 år

Seilmaker Peter Høeg i Drammen er en av landets eldste bedrifter som fortsatt er i virksomhet. Og fortsatt er det seil det dreier seg om på det gamle seilloftet. Artikkelen er beriket med videointervju med Peter Høeg.

Publisert Sist oppdatert

Gulvet i annen etasje er grått, glatt, bølgete og skjevt. Det er litt som å gå på en speilblank sjø, om en slik assosiasjon lar seg fornemme. Skoene står igjen nederst i trappen. Man går ikke inn på et seilloft med skoene på. Thorkild Jacobsen, kollegaen til Peter Høeg, holder på med et seil på gulvet. En lang glassfiberspile er spent i en svak bue. En mastekurve. Gulvet hviler på pilarer fra 1870. Det sitter historie i veggene. Utenfor blinker Drammensfjorden i sola. Den kan skimtes gjennom vinduet.

– Etableringsåret er 1767, men sannsynligvis har det vært et seilloft i Drammen før dette. I 1794 kom den første Høeg-en og min familie inn i bildet her. Jeg er 6. generasjon, sier seilmaker Peter Høeg.

I etasjen under er de gamle tømmerveggene godt synlige. Gamle sort/hvitt-bilder med seilskuter og staute menn henger bortetter. En moderne plakat her og der med seilbåter på er det også. Og moderne utstyr i forskjellige stativer. Midt i det store rommet er det et gammelt skrivebord med en datamaskin på. Gammel og ny tid møtes og forteller om et yrke som har vært i rivende utvikling. De virkelig gamle tingene er gjemt inne i et skap. Museumsskapet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS