Seilte opp 40 båter etter svak førstekryss
Seilte opp 40 båter etter svak førstekryss

Seilte opp 40 båter etter svak førstekryss

Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pettersen henger bra med i Bacardi Cup, men igår var det vanskelig å seile i Miami

Publisert

- Mandag begynte årets utgave av BaccardiCup i Miami. 80 båter er på linja for å kjempe om heder og ære. Hele verdenseliten er på plass, skriver Petter Mørland Pedersen til SEILAS. - Det er ett langt race hver dag, og vi har til nå seilt tre regattaer. Mandag og tirdag startet bra, og vi lå på respektabel 9.plass sammenlagt. I går hadde vi en litt vanskeligere dag. Seilasen var preget av store vindskift og trykkforskjeller. Man måtte være på rett sted til rett tid for å lykkes.Etter en bra start ble vi ufrivillig presset ut mot venstre side og når det store høyreskiftet kom var vi helt kjørt. Den siste lange leggen på babord halser ble veldig tung. Vi endte opp med å runde 60 på første toppmerke, men etter noen gode lenser og en strålende 2. kryss karret vi oss i mål på en 20 plass. Det å ta seg inn ca 40 plasser i dette feltet er vi veldig fornøyd med, men håper å slippe å seile forbi så mange båter en gang til, det er vanskelig.

- Sammenlagt gir dette en 11. plass. Vi seiler med vår nye båt, som er ganske forskjellig fra vår gamle Mader. Vi har fortsatt mye å hente på boathandling, men farten føler vi er der, både på kryss og lens. Det er fortsatt gode muligheter for avansement de tre siste dagene, og målet er å komme blant de 10 beste, avslutter Petter.

Resultater etter tre seilaser

1 Hamish Pepper/David Giles David NZL 6 p

2 Fredrik Loof/Anders Ekstrom SWE 12

3 Ian Murray/Andrew Palfrey AUS 17

4 Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki POL 20

5 Peter Bromby /Bill McNiven BER 26

6 Matthia Miller/Manuek Voight GER 31

7 George Szabo/Magnus Liljedahl USA 34

8 Hans Spitzauer/Christian Nehammer AUT 42

9 Marin Lovrovic /Sinisa Mikulicic CRO 44

10 Flavio Marazzi/Donat Hofer SUI 45

11 Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR  46

Powered by Labrador CMS