SEILMAGASINET SHORTHANDED-RANKING

NÆRMER SEG: Sigmund Andre Hertzberg (t.h) og Tim Sandberg er nå nummer to og tre på shorthanded-rankingen.
NÆRMER SEG: Sigmund Andre Hertzberg (t.h) og Tim Sandberg er nå nummer to og tre på shorthanded-rankingen.

Splittet Rishoff-dynastiet

Etter å ha vunnet klassen sin i Oslofjorden Rundt, har duoen Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg trengt seg inn imellom far og sønn Elling og Øyvind Rishoff på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

Shorthanded-rankingens seneste oppdatering viser at denpå forhånd  annonserte jakten på å overta shorthanded-hegemoniet er i gang. Ledende Elling og Øyvind Rishoff fra Asker har varslet om laber satsing på shorthanded-seiling denne sesongen, og det gir muligheter for avansement for andre. 

Har tatt opp jakten

Ved å vinne sin klasse i Oslofjorden Rundt har nettopp Sigmund Andre Hertzberg fra Bærum og Tim Sandberg fra Tønsberg startet denne jakten. De er nå nummer to og tre på rankingen og har henvist Øyvind Rishoff til 4. plass. Men ennå er det mange poeng opp til Elling Rishoff, så det må flere topp-plasseringer til.

Det er imidlertid flere far/sønn-konstellasjoner innen shorthanded-seiling, og den nærmeste til å gjøre seg bemerket er Colin og Edward Campbell fra Hurum. Etter Oslofjorden Rundt, der de tok en 4. plass i sin klasse, har de avansert fra henholdsvis 9. og 10. plass til 6. og 7. plass. Også de kan blande seg inn i kampen om å nå toppen – og forsvare familie-seilernes ære.

Jon Moholth fra Tønsberg beholdt sin 5. plass etter også å ha tatt poeng i Oslofjorden Rundt.

Resultater Oslofjorden Rundt

Snart inne blant de ti

Ved siden av Oslofjorden Rundt ble Norgeshus Seilmakeren Doublehanded arrangert på Vestlandet forrige helg. Det er en faktor 1,5-regatta som gir mange poeng, og en av poengscorerne der var Harald Matland fra Nordhordland som ble nummer 7 i sin klasse, og det ga ham poeng nok til å klatre til en 11. plass. Han er nå bare drøye 11 poeng fra en topp 10-plassering.

Bjørn Rundhovde og Arne Øi – også de fra Nordhordland – vant sin klasse i Seilmakeren DH, og det ga dem begge et godt bygs oppover. Rundhovde ligger nå på 16. plass, mens Øi er 28. En annen vinner i Seilmakeren DH, Carl Olav Wickmann fra Bergen, klatret opp på plassen bak Rundhovde, og er med det den 4. beste seileren fra Vestlandet på rankingen. Aller best er Thomas Robberstad fra Stavanger som sikret noen poeng ved å bli nummer 10 i Seilmakeren DH.

Petter Ankjær-Jensen fra Ran (nr. 20) og Rasmus Tørnquist fra Gandsfjorden (25) er begge nykommere blant de 25 beste etter regattaen i vest.

Resultater Norgeshus Seilmakeren Doublehanded

Bemerkelsesverdige foreninger

Man hører ofte om de store foreningene KNS, Asker, Tønsberg, Bærum og så videre, men det er verdt å merke seg at en liten forening som Hurum har hele tre seilere blant de ni beste og at Nordhordland har fire seilere blant de 28 beste. KNS har til sammenligning kun to. Asker Seilforening er nok fortsatt den ledende shorthanded-foreningen med fire seilere blant de 15 beste, men forspranget krymper stadig.

Eira Naustvik fortsatt i têt

Eira Naustvik fra Asker er stadig best blant kvinnene på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Hun ligger totalt på en 49. plass, men hun trues bakfra av Nina Rosenlund fra Ran, som stadig rykker innpå og er nå nummer 58, kun 15,4 poeng bak.

Også Christine Walder fra Bærum nærmer seg, og er nummer 66. Anne Heldal fra Røyken følger deretter (nr. 90) og så kommer Rikke Viksjø, Bærum (110) og Anne-Gurine Folgerø, Askøy (117).

Kommende helg er det Flødeseilas i regi av seilforeningene Vågsbygd og Lillesand og Bunnefjorden Rundt som teller på rankingen.

 

Fullstendig rankingliste