SEILMAGASINET SHORTHANDED-RANKING

MOT TOPPEN: Thomas Robberstad fra Stavanger nærmer seg toppen av rankingen etter sin seier i Arsgrunnen Shorthanded.
MOT TOPPEN: Thomas Robberstad fra Stavanger nærmer seg toppen av rankingen etter sin seier i Arsgrunnen Shorthanded.

Thomas Robberstad nærmer seg toppen

Med seier i Arsgrunnen Shorthanded nærmer Thomas Robberstad fra Stavanger seg toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Robberstad fra Stavanger gikk til topps sammen med Trond Lunde i sin klasse under Arsgrunnen Shorthanded i helgen. Det betød at han avanserte fra 7. til 5. plass på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, og at han nå kun er 18 poeng unna en topp 3-plassering.

Den kan han nå allerede om 10 dager, for da stiller han til start i en av sesongens viktigste og mest poenggivende regattaer, SPZ Seilmakeren Shorthanded. En seier der kan sågar bringe ham helt til topps på rankingen.

Forsiktig avansement

Av andre seilere blant de 50 beste på rankingen som var i aksjon i Arsgrunnen Shorthanded, kan nevnes at både Matthew Kallenberg og Stig Gard Paulsen, begge fra Seilforeningen 1928, med deltagelse der klatret på listen til henholdsvis 32. og 43. plass.

Parallelt med Arsgrunnen Rundt i vest åpnet sesongen i øst med Bundefjorden Vårcup der Edvard og Vegard Aspelund fra arrangørforeningen vant. Christine og Harald Walder fra Bærum kom på 5. plass, hvilket betyr at Christine Walder nå nærmer seg Eira Naustvik fra Asker som beste kvinne på rankingen. Drøye 10 poeng bak er Christine nå, og de to møtes til dyst i Oslofjorden Rundt 24. mai. Den beste av dem der vil trolig ligge høyest på rankingen ved neste oppdatering.

Helgens to regattaer ga ikke store endringer på rankingen, som nok vil bli vesentlig endret etter at de tre nærmeste regattaene på terminlisten, Stord Shorthanded, Oslofjorden Rundt og SPZ Seilmakeren Shorthanded, er unnagjort.

Interessant come back

Harald Matland fra Nordhordland, som for øyeblikket er nummer 22 på rankingen, har åpenbart planer om å kapre mange poeng nå i begynnelsen av sesongen, for han stiller til start både i Stord Shorthanded og SPZ Seilmakeren Shorthanded. Opp til en topp 10-plassering er det 125 poeng, og med tanke på at en seier i SPZ Seilmakeren Shorthanded kan gi 150 poeng, er det definitivt innen rekkevidde. Matland har gjort det bra i Seilmakeren mange ganger.

Men også i øst begynner shorthanded-seilerne å røre på seg og vil komme ut av vinterdvalen. I Oslofjorden Rundt stiller blant annet rankinglistens nummer to og åtte, henholdsvis Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg fra Oslofjorden Seilklubb, opp. En interessant start der blir også Elling og Øyvind Rishoff fra Asker, som ikke deltok i hele 2018, men som fortsatt er nummer  tre og 14 på rankingen. De stiller til start med en helt ny Oceanis 51.1.

Vestlendingene kan ta teten

Fjorårets toneangivende shorthanded-seilere som Yngve, som leder rankingen, og Asbjørn Lønmo fra Hurum, Jon og Emil Moholth fra Tønsberg og Alf Magne Andersen fra Nesodden har ennå ikke vist tegn til å være våryre på regattabanen. Det kan sette dem tilbake på rankinglisten. 

Ettersom Oslofjorden Rundt har vekttall 0,65 – hvilket betyr at en seier gir 65 poeng – er ikke Yngve Lønmo i teten truet av sine konkurrenter i øst de nærmeste 14 dagene. Poengdifferansen mellom Lønmo og konkurrentene er for stor til at det skal kunne gå.

Han sitter imidlertid ikke trygt overfor vestlendingene. Thomas Robberstad kan passere ham med en god plassering SPZ Seilmakeren Doublehanded, og Harald Matland kan klare det samme om han plasserer seg helt i toppen i både Stord Shorthanded og SPZ Seilmakeren Doublehanded.

Om da ikke Yngve Lønmo velger å stille til start for å forsvare seg i Oslofjorden Rundt.

Oppdatert rankingliste.