SEILMAGASINET SHORTHANDED-RANKING

NUMMER 2: Brødrene Jon og Emils gode innsats har gjort Jon Moholth til nummer to på shorthanded-rankingen

Jon Moholth er nærmeste utfordrer

Etter 4. plass i Raymarine 2Star har Jon Moholth fra Tønsberg seilt opp som nærmeste utfordrer til Elling Rishoff, som fortsatt leder.

Publisert Sist oppdatert

Forspranget som Elling Rishoff fra Asker har hatt på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, krymper stadig, og den som nå ligger nærmest ham, er Jon Moholth fra Tønsberg. Han avanserte fra 5. til 2. plass etter innsatsen i Raymarine 2Star, der han og broren Emil ble nummer fire etter en utfordrende og svært jevn seilas i Racing/Cruising-1-klassen. Emil klatret på sin side fra 8. til 7. plass på rankingen.

Også Thomas Robberstad fra Stavanger styrket sin posisjon i toppskiktet av listen. Han og makker Per Haugen fra Oppegård ble nummer to i Racing/Cruising 2 i Raymarine 2Star, og de poengene det ga, brakte ham opp fra en 9. til en 6. plass. Per Haugen er nå nummer 8, og det er et solid avansement fra 16. plass.

Nye blant de 10 beste

Ny på topp 10-listen er også Alf Magne Andersen fra Nesoden. Han og sønnen Henrik vant R/C 2 i Raymarine 2Star. Med denne seieren innkasserte de hver 175 poeng, og Alf Magne gjorde med den fangsten et jump opp fra 24. til 9. plass. Henrik gjorde et enda større hopp – fra 161. til 38. plass.

De to nye på topp 10-listen, Per Haugen og Alf Magne Andersen skjøv Colin og Edward Campbell fra Røyken ut av det gjeve og gode selskapet.

Ikke så store endringer som ventet

Det var ventet at Raymarine 2Star, der seilerne kan kapre mange poeng, ville bringe store forskyvninger på rankinglisten, men i og med at så få seilere fullførte, ble ikke endringene så store som ventet.

Tre nye seilere har inntatt topp 25-listen etter endt seilas.

Are Philip Eklund fra Fredrikstad, som vant C/R 1 sammen med Magnus R. Tvete, Fredrikstad, avvanserte 66. til 15. plass. Svein Arild Hildrum fra Asker inntok en 19. plass etter ha ligget på en 60. plass før regattaen.  Eivind Carlsen, Fredrikstad knep seg inn på en 25. plass – opp fra 59. plass.

Henrik Andersen og Magnus R. Tvete er nye blant de 50 beste. Som allerede nevnt er Henrik nummer 38, mens Magnus er nummer 50 – som er et sprang fra 269. plass.

Ytterligere nedover listen har disse kjempet seg inn blant de 100 beste på rankingen, som nå teller 1002 seilere.

Nr. 52: Ole Kristian Kvissel, Oslo - opp fra 176. plass

Nr. 62: Øyvind Knudsen, Moss - opp fra 199. plass

Nr. 62: Morten Knudsen, Arendal - opp fra 199. plass

Nr. 67: Henning Carlsen, Bærum - opp fra 212. plass

Nr. 69: Helge Rongevær, Fredrikstad - opp fra 230. plass

Nr. 93: Albert Roll, Asker - opp fra 141. plass

Nr. 96: Ole Apalnes - opp fra 392. plass

Nr. 99: Christer Lie, Bærum - opp fra 148. plass

Eira Naustvik økte ledelsen

Med 2. plass i Are Wiig-klassen i Raymarine 2Star, økte Eira Naustvik fra Asker ledelsen blant kvinnene på rankinglisten. Hun har nå en ledelse ca. 120 poeng på Nina Rosenlund fra Ran på 2. plass. Deretter følger de samme som før Raymarine 2Star: nummer 3: Christine Walder, Bærum, nummer 4: Anne Heldal Røyken og nummer 5: Rikke Viksjø fra Bærum.

Eira Naustvik ligger totalt på en 26. plass på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Se hele rankingen