Snur seg nervøst tilbake

Torben Grael og mannskapet nå har spist opp nesten hele forspranget Bouwe Bekking hadde opparbeidet tidlig på etappen.

Publisert

Når Ericsson 4 får en skarp slør i fiske forhold er båten nesten uslåelig. Det har Telefonica Blue fått merke ettersom forspranget på mer enn 100 nm tidligere i uken nå er redusert til fattige 10 nm og E4 fosser frem med nesten fire knops større hastighet gjennom vannet enn konkurrenten.

Også karene på E3 har fått merke tempoet hos lagkameratene og det skiller nå 15 nm mellom de to Ericssonbåtene, mye til Aksel Magdahld ergrelse. Vi snakket med ham igår kveld og da beklaget han seg over at de hadde brukt mye tid på seilskift og et E4 generelt var vanskelig å holde tritt med under forholdene.

Et lavtrykk vil bevege seg over feltet i løpet av fredag og gi båtene kraftige regn- og vindbyger. Dersom båtene da befinner seg i nærheten av Golfstrømmen vil de stå overfor en rask oppbygging av en ubehagelig strømsjø. Vinden vil dreie mot sørvest og kan gi opptil 35 knops styrke.

Båtene har tatt igjen det tapte etter en treg start på etappen og er nå ventet til Boston en dag før planen. Søndag ettermiddag ventes de første båtene å være inne. Det kan bli temmelig tett mellom dem.

Posisjoner kl 0400 GMT

1. Telefónica Blue (ESP), Bouwe Bekking/NED, 978 nm til mål

2. Ericsson 4 (SWE), Torben Grael/BRA, + 10 nm

3. Ericsson 3 (SWE), Magnus Olsson/SWE, + 25 nm

4. PUMA (USA), Ken Read/USA, + 36 nm

5. Telefonica Black (ESP), Fernando Echavarri/ESP, + 76 nm

6. Delta Lloyd (IRL), Roberto Bermudez/ESP, + 86 nm

7. Green Dragon (IRL/CHN), Ian Walker/GBR, + 142 nm

Powered by Labrador CMS