LETT: «Sons of Hurricanes» var først i feltet sydover fra start.

Soloseilas i lett vind

Raymarine OneStar ble ett race for å holde båten i bevegelse.

Publisert Sist oppdatert

Blikkstille kan beskrive forholdene utenfor Hankø lørdag, men allikevel klarte feltet å karre seg over startlinjen. Banen ble lagt fredag, satt etter vindprognosene. Resultatlisten viser at mindre lettdrevete båter kan ha hatt en fordel av forholdene.

Mye lens

I den minste klassen var Yngve Lønmo i J/92 «Jakobine» av de raskeste på vannet, og med lavere måletall så holdt det til seier. Men Sindre Bakke i X-79 «Brunhildur» truet gullplassen, og ble til slutt 10 minutter bak på korrigert tid.

– J/92 er en god båt i lett vind på lens. 95 prosent av løpet ble lens, så litt heldig der. Jeg seilte med en lett A1.5, den er mye mindre enn A2, men står finere når vinden går under to knop. Den er lettere jibbe alene også. Tjente mye på å jibbe etter vinddreininger og for og oppsøke flerrer med vind. Jeg gikk forholdsvis langt øst, forteller Lønmo til SEILmagasinet.

Tredjeplassen gikk til Wolfgang Eichstetter i Krohn 92 «Lupona».

J/92: «Jakobine» vant den lille klassen. Bildet er fra Hollenderseilasen.
FIGARO II: «Tetraktys» vant den store klassen. Bildet er fra Hollenderseilasen.

.

TRACKING: Lønmo seilte øst og tjente på det. Lille klasen seilte en kortere bane.
TRACKING: Jerpetjøn seilte vest og tjente på det. Store klassen seilte en lengre bane.

Øst eller vest

I den store klassen ble det også en liten båt som vant. Kristian Jerpetjøn maktet å holde driv i sin Figaro II, «Tetraktys», en båt som ble importert inn til landet før denne sesongen.

Svein Are Løtveit har returnert til shorthandedmiljøet og impoberte med sin smale Luffe 40. «Olisabeth» var ni minutter bak «Tetraktys», på korrigert tid som holdt til sølv.

Jon Sverre Hoiden er fersk i shorthnadedmiljøet, og viste at Sinergia 40 også kan seiles uten en liten hær på dekk. «Sons of Hurricanes» hadde best start, og ledet feltet. Det holdt til bronse.

–Vinneroppskriften var å tørre å gå vest på vei sydover, forteller Kristian Jerpetjøn, og gjorde det motsatte av hva vinneren av den lille klassen gjorde.

Du finner resultatlisten her