Club Swan 50 «Mathilde
Club Swan 50 «Mathilde

To norske båter i stor Middelhavsregatta

Den 36. Copa de Rey regattaen har med to norske båter med plasseringssjanser

Publisert Sist oppdatert

Den norske GP42 «Al Capone» med Christian von Trepka har tatt sommersesongen i Middelhavet der han og mannskapet deltar i de fleste store regattaene. Nå står Copa del Rey Mapfre for døren med det største deltakerantakket i regattaens 36 årige historie. «Al Capone» deltar i Mallorca Sothebys IRC klasse med 16 båter, de fleste TP52.

Al Capone klar for Copa del Rey
Al Capone klar for Copa del Rey

Sveitsisk med norsk eier.

Arrangøren Real Club Nautico de Palma har samlet 138 lag fra 24 land. I tillegg til «Al Capone» deltar «Mathilde» en Club Swan 50 med sin norske eier og rormann Morten H. Kielland. Kielland er opprinnelig fra Oslo, men bor nå i Sveits der han representerer seilforeningen i skistedet Gstaad. Han har et mannskap bestående av proffer og laget imponerte ved å vinne Palma Vela regattaen tidligere i år i konkurranse med båter som hadde Aksel Magdahl, Vouter Verbraak og Jochen Schumann på laget. Nå blir konkurransen tøffere, med seks skarpe konkurrenter.

Vil utdanne norske proffer

Morten Kielland seiler idag med et lag hovedsaklig bestående av franske seilere. Nå vil han gi nordmenn mulighet til å lære å seile på et høyt nivå og han tenker å invitere 2-3 unge seilere med ambisjoner til å delta i neste års serie i Middelhavet. Om dette spennende prosjektet og hva som skal til for å få være med, kan du lese i neste nummer av Seilmagasinet.