Fra skoleskipsgutt til seilskuteskipper

Jens Joachim Hiorth er vår lørdagsgjest

Publisert Sist oppdatert

Jens Joachim Hiorth er vokst opp på Langodden ved Fornebu der hans far var aktiv i Killingmiljøet. Selv seilte han mer jolle og med familiens større seilbåt, men da han var med «Christian Radich» som skoleskipsgutt kjente han dragningen mot å seile på havet i seilskute. Etter noen tid til sjøs og nødvendig teoretisk skolegang fikk han jobb på «Christian Radich», og så har han bare steget i gradene.

Samarbeide med Universitetet gjorde jordomseilingen til et legitimt miljøprosjekt

«Statsraad Lehmkul»

«Statsraad Lehmkuhl» er ute på sin første jordomseiling siden det ble sjøsatt i 1914. Gjennom en avtale mellom Lehmkuhl og Universitetet i Bergen (UiB) og et antall betalende seilere er prosjektet bærekraftig og gir jordomseilingen legitimitet utover det å være lystseilas for betalende eventyrere. Vi har snakket med Jens Joachim Hiorth, den ene av to skippere og som akkurat nå er hjemme i fødselspermisjon. Ved nyttår mønstrer han på skipet ved Sigjen. Han er vår lørdagsgjest.

Forskning, formidling og utdanning

UiB skal gjennom deltakelse på deler av jordomseilingen bidra med aktiviteter relatert til forskning, formidling og utdanning konsentrert om tre akser: Hav- og klimaovervåking under hele jordomseilingen. Lokale- og regionale samarbeidsengasjement innen hav, klima, navigasjon, eventuelt også andre fagfelt på en eller flere etapper. Et tverrfaglig undervisningsemne om bord for UiB studenter og andre, fokusert på FNs bærekraftsmål.