Storslått Kongegave til Seilforbundet

I en storslått gave til norsk seilsport har Kong Harald har forært 51 foteren «Fram XV» til Norges Seilforbund. Gaven er et bidrag til forbundets storbåtsatsning.

Publisert

STORT BILDE:  NORsteam med «FramXV» i Drøbaksundet med spinnakeren til «Vema» i bakgrunnen under årets Færderseilas: Foto: Ørjan K Hansen.

I forbindelse med Færderseilasen og det første NORsteam-prosjektet til Norges Seilforbund fikk prosjektet den gledelige nyheten at de har fått 51- foteren Fram XV som gave fra Kong Harald.

I utgangspunktet skulle Norges Seilforbund få låne «Fram XV», en Farr designet 51 fots regattabåt, av Kong Harald i ett år. Men nå har Hans Majestet bestemt seg for å gi bort båten som en gave til Norges Seilforbunds NORsteam prosjekt.

– Da jeg så at Norges Seilforbund skulle satse på storbåtseiling så følte jeg selv at jeg satt på den mest ideelle båten til å trene opp unge seilere. Derfor bestemte jeg meg for å gi bort båten, sier Hans Majestet Kong Harald V i en kommentar til gaven.

Det er H.M. Kong Harald Vs ønske og formål med gaven at Norges Seilforbund skal bruke 51-foteren til å fremme regattaseiling i blant annet store regattabåter.

Stig Hvide Smith, president i Norges Seilforbund, gir honnør til Kongen for sin storslåtte gave.

– Denne gaven gir oss en unik mulighet til å nå NORsteams målsetning om å lære opp dyktige seilere i aldersgruppen 18-25 år som ønsker å bygge en internasjonal karriere, sier Hvide Smith.

Pål K. Fevang, prosjektleder for NORsteam satsningen til NSF, ser frem til å legge videre planer. Færderseilasen var første steg og seks unge seilere fikk en opplevelse av hva ideen bak NORsteam er.

–  Selv om ikke resultatet var all verden, oppnådde vi vår målsetting som var å tiltrekke oss unge dyktige seilere som vi kan bygge videre på. Innsatsviljen og lagspillet om bord fungerte utmerket, og lover godt for videre satsning, sier Fevang.

Powered by Labrador CMS