Strålende dag for nordmennene i Holland

Jannicke Stålstrøm fortsetter seiersrekken, Stargutta har tatt teten, Ynglingjentene imponerer og Elin Samdal er oppe blant de ti beste.

Publisert

Også 49eren med Christopher Gundersen og Frode Bovim viste glimt av storhet med seier i en av dagens seilaser. Med det har de klatret til 22. plass og får seile gullfinale.

Ingen imponerer imidlertid mer enn Jannicke Stålstrøm. Hortensjenta som nå kan stryke en 3. plass står igjen med bare seire i en klasse der alle de beste i verden deltar.

Med 4. og 11. plass i Starklassen har Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen overtatt ledelsen med fem poeng til gode på det polske laget. Med unntak av Hamish Pepper fra NZL deltar hele verdenseliten.

Til tross for at Ynglingjentene ikke seilte de tre første seiasene ligger Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed på 16 plass sammenlagt. Om regattaen hadde startet etter at de tre norske jentene ankom hadde de ligget blant de alle beste.

Med to fjerdeplasser idag er også Elin Samdal på vei mot medaljefinale. Nå ligger hun på 9. plass med 10 p frem til 8. Også Cathrine Gjerpen seilte bra idag med 9. og 11. plass.

Regattaen avsluttes søndag med medaljefinaler, forhåpentligvis med minst tre norske båter.

Powered by Labrador CMS